Speler van de Week: Luuk de Jong, van zero naar hattrick hero

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk PSV-spits Luuk de Jong het meest uit.

Speler van de Week: Luuk de Jong, van zero naar hattrick hero

Na een veelbewogen week had PSV zaterdagavond iets goed te maken tegen PEC Zwolle. Eerst was er de schijtbakkenvoetbal-uitspraak van Gertjan Verbeek, doordeweeks volgde de bekeruitschakeling bij Feyenoord. PSV had een overwinning nodig om de gemoederen wat tot bedaren te brengen.

Luuk de Jong pakte de handschoen op. Op slag van rust opende hij de score met een doelpunt, waarvan hij er in zijn eerste jaren in Eindhoven zo veel maakte. De Jong knikte bij de tweede paal een hoekschop van Hirving Lozano binnen. In de tweede helft knikte de 27-jarige spits vervolgens de 2-0 binnen en maakte hij met de voet de 3-0. Het was zijn eerste hattrick voor PSV sinds 12 september 2015 (tegen SC Cambuur).

Die hattrick tegen PEC symboliseert de wederopstanding van De Jong. De spits stopte met scoren, liep de titel mis met PSV, zag een transfer naar Bordeaux afketsen en verloor zijn basisplaats en aanvoerdersband. Maar hij knakte niet, heroverde zijn plek en wordt steeds belangrijker voor PSV. 'Ik zit weer lekker in mijn vel', gaf hij in een uitgebreid interview in de VI van afgelopen week aan, en dat blijkt. Na een eerdere hoofdrol tegen Heracles legde hij zaterdag PEC eigenhandig over de knie. De Jong is eindelijk weer de held van PSV.

Topvijf van de week

Achter De Jong wordt de topvijf van speelronde 21 gecompleteerd door Fredrik Midtsjø, Julian Chabot, Soufyan Ahannach en Tim Matavz. De AZ-middenvelder maakte ontegenzeggelijk het mooiste doelpunt van het Eredivisie-weekend, terwijl Chabot en Ahannach met Sparta voor het eerst sinds 29 oktober weer eens een competitieduel wonnen. Matavz sloot een veelbewogen week af met een prima optreden tegen zijn oude club FC Groningen (2-0).


Speler ClubCijfer
1. Luuk de JongPSV8
2. Fredrik MidtsjøAZ7,5
3. Julian ChabotSparta Rotterdam7,5
4. Soufyan AhannachSparta Rotterdam7,5
5. Tim MatavzVitesse7,5

VI-verslaggever Marco Timmer over PSV - PEC: 'Luuk de Jong bekroont zijn goede vorm'

Algemeen klassement

Nog altijd is Ryan Thomas soeverein lijstaanvoerder. De PEC-middenvelder kwam vanwege een blessure niet in actie tegen PSV. Midtsjø is de nieuwe nummer twee in het klassement, die positie deelt hij met Jeroen Zoet. Luuk de Jong staat nu zevende.


SpelerClubGemiddelde
1. Ryan ThomasPEC Zwolle6,84
2. Fredrik MidtsjøAZ6,68
Jeroen ZoetPSV6,68
4. Alireza JahanbakhshAZ6,63
5. David Neres Ajax6,62
6. Hirving Lozano PSV6,58
7. Frenkie de JongAjax6,57
Luuk de JongPSV6,57
9. Marco van GinkelPSV6,53
10. Steven BerghuisFeyenoord6,5
Santiago AriasPSV6,50
12. Hakim ZiyechAjax6,43
BruinsExcelsior6,43
14. Milot Rashica*Vitesse6,42
15. Donny van de BeekAjax6,4
16. Jordy de WijsExcelsior6,39
17. Mustafa SaymakPEC Zwolle6,37
Nicolai JørgensenFeyenoord6,37
19. Oussama AssaidiFC Twente6,36
Marco BizotAZ6,36
Simon GustafsonRoda JC Kerkrade6,36

* = Milot Rashica is inmiddels vertrokken naar Werder Bremen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.