Heraclied Niemeijer zit lievelingstegenstander ADO dwars

Reuven Niemeijer maakte in zijn nog jonge loopbaan tot dusver elf doelpunten in de Eredivisie en vier van die doelpunten waren tegen ADO Den Haag. Met zijn treffer van zaterdagavond voorkwam Niemeijer in het Polman Stadion een nederlaag voor Heracles Almelo: 1-1.

Niemeijer maakte tien minuten na rust de gelijkmaker, nadat Bjørn Johnsen ADO in de twintigste minuut op voorsprong had gezet. Jamiro Monteiro stuurde toen met een mislukte sliding onbedoeld de spits van ADO weg en hij schoot via de onderkant van de lat kiezelhard raak. Gezien de kansenverhouding was de voorsprong van de bezoekers op dat moment verdiend, want Lex Immers had in derde minuut al de paal geraakt en Elson Hooi was ook al gevaarlijk geworden.

Heracles was de ploeg met het meeste balbezit, maar de thuisploeg wist voor rust maar niet tot kansen te komen. Vincent Vermeij kwam nog het dichtst bij een goal in de eerste helft; Robert Zwinkels kwam bij dit moment op tijd zijn doel uit om de gelijkmaker te voorkomen. De keeper van ADO zag Johnsen vlak voor rust een grote kans krijgen op zijn tweede goal van de avond. Het schot van de aanvaller was echter te gehaast en kon eenvoudig gevangen worden door Bram Castro.

In de tweede helft hervatte Heracles de jacht op de gelijkmaker. Nu leverde dit wél succes op: Niemeijer combineerde in de kleine ruimte met eerst Brandley Kuwas en vervolgens Vermeij en schoot hard in de bovenhoek raak. Eerder dit seizoen scoorde Niemeijer ook al in de uitwedstrijd bij ADO en vorig seizoen was hij in deze wedstrijd zelfs twee keer trefzeker tegen de hofstedelingen. ADO is daarmee duidelijk de favoriete tegenstander van Niemeijer in de Eredivisie.

Het restant van de wedstrijd was na de gelijkmaker spannend en erg leuk om te zien. Tom Beugelsdijk kreeg namens ADO een grote kopkans, voordat Zwinkels aan de overkant een poeier van Monteiro spectaculair uit zijn doel hield. Vermeij kreeg ook nog drie behoorlijke kansen voor de sterker spelende thuisploeg, maar een winnend doelpunt viel er niet in Almelo. Het verschil tussen de twee teams op de ranglijst blijft daardoor vier punten bedragen, in het voordeel van ADO.