Kwakkelend FC Twente dieper in de problemen na nederlaag in Friesland

Reacties

SC Heerenveen heeft FC Twente zaterdagavond dieper in de problemen gedrukt. De Friezen wonnen nipt in het Abe Lenstra Stadion (1-0), waardoor de Tukkers onderin de Eredivisie blijven bungelen.

Kwakkelend FC Twente dieper in de problemen na nederlaag in Friesland

Voor de pauze waren de echte kansen op één hand te tellen. Nadat Tom Boere namens FC Twente voorlangs had gekopt, kreeg Arber Zeneli de grootste mogelijkheid op de openingstreffer. De linksbuiten werd diep gestuurd, maar vond doelman Joël Drommel op zijn weg. Even later kwam de goalie opnieuw als winnaar uit de strijd na een afstandsschot van de Kosovaars international. De Friezen hadden het meeste balbezit (67 procent), maar slaagden er niet in zichzelf te belonen.

De tweede helft kwam moeizaam op gang en de Tukkers kwamen met de schrik vrij op het moment dat Cristián Cuevas de bal bijna in eigen doel kopte. Dit bleek een waarschuwing voor het echte werk. Na een vrije trap van Zeneli kopte Daniel Høegh namelijk de openingstreffer tegen de touwen.

Matchwinner Daniel Høegh viert zijn treffer tegen FC Twente.
Matchwinner Daniel Høegh viert zijn treffer tegen FC Twente.

De zet was nu aan de formatie van Gertjan Verbeek, die het opnam tegen de club die hij als speler en trainer diende. Waar midweeks in het KNVB-bekertoernooi tegen SC Cambuur (3-1) Adam Maher en Oussama Assaidi zorgden voor een vleugje magie, bleef dit zaterdagavond uit. Aan de andere zijde verzuimde Zeneli de voorsprong te verdubbelen.

Ook het inbrengen van de 1,94 meter lange spits Marko Kvasina zorgde niet voor het gewenste effect voor FC Twente. De Friezen trokken de zege zonder al te veel problemen over de streep. De overwinning betekende de derde thuiszege op rij voor SC Heerenveen. Dit is een primeur sinds de aanstelling van trainer Jurgen Streppel in de zomer van 2016.

Na de overwinning bezetten de Friezen de achtste plaats in de Eredivisie. Twente blijft kwakkelen en staat slechts één punt boven nummer zeventien Roda JC Kerkrade. Komende dinsdag gaat SC Heerenveen op bezoek bij PEC Zwolle (20.45 uur). FC Twente wacht woensdag een thuiswedstrijd tegen AZ (18.30 uur).

'De kinderlijke fouten moeten er nog wel uit bij FC Twente'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.