Ronaldo onzeker voor laatste groepswedstrijd Portugal

Reacties

Cristiano Ronaldo is onzeker voor het groepsduel van Portugal met Zuid-Korea van vrijdag. De 37-jarige aanvaller moest de training van woensdag aan zich voorbij laten gaan.

Ronaldo onzeker voor laatste groepswedstrijd Portugal
Zuid-Korea
Zuid-Korea
2 - 1
Portugal
Portugal

'Ik denk dat het het fifty-fifty is of hij kan spelen, we zullen zien', zei bondscoach Fernando Santos op de persconferentie in aanloop naar het duel. De aanvoerder trainde woensdag in de sportschool zelfstandig in plaats van met het team.

Mocht Ronaldo de laatste groepswedstrijd niet halen, hoeft dat voor Portugal geen verstrekkende gevolgen te hebben. De ploeg staat op dit moment met zes punten bovenaan in Groep H en is al zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel of een overwinning behaalt het met volle zekerheid de koppositie in de groep.

Hoewel Portugal dus sowieso door is, wil bondscoach Santos graag eerste worden. 'Winnen en bovenaan eindigen in onze groep is cruciaal, want dan hebben we een extra dag om te herstellen', aldus de Portugese bondscoach. Als Portugal koploper wordt, speelt het dinsdag de achtste finale tegen de nummer twee van Groep G. Bij een positie als nummer twee is maandag de volgende wedstrijd tegen de nummer een van Groep G.

De bondscoach is van plan om te rouleren in het laatste duel. Ook Nuno Mendes, Otávio en Danilo zijn geblesseerd. Mendes moest het WK zelfs al verlaten vanwege blessureleed. 'Om de vier dagen spelen is zwaar, spelers worden moe en ervaren vermoeidheid. Vermoeidheid leidt tot stress en stress leidt tot blessures', had de coach een duidelijke verklaring.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.