Veiling WK-shirts Messi levert miljoenenbedrag op

Reacties

Zes shirts die Lionel Messi tijdens het voor Argentinië zo glorieus verlopen WK in Qatar heeft gedragen, hebben tijdens een veiling meer dan zeven miljoen euro opgeleverd.

Veiling WK-shirts Messi levert miljoenenbedrag op
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Veilingkantoor Sotheby's heeft dat donderdag bevestigd tegenover persbureau AFP. In totaal zouden er drie biedingen zijn binnengekomen op de shirts van de levende legende uit Argentinië. Uiteindelijk gingen de items onder de hamer voor 7,8 miljoen dollar, iets meer dan zeven miljoen euro. Een deel van het bedrag wordt gedoneerd aan een project voor kinderen met zeldzame ziektes, dat de stichting van Messi steunt.

Nooit eerder werd een item van Messi voor zoveel geld verkocht tijdens een veiling. Dit jaar zijn er ook geen sportmemorabilia verkocht voor nog meer geld. In het verleden brachten een NBA-shirt van basketballegende Michael Jordan (9,1 miljoen euro) en het shirt dat Diego Maradona (8,2 miljoen euro) tijdens de beroemde kwartfinale van het WK 1986 tussen Argentinië en Engeland droeg, wel meer geld op.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.