Iconisch WK-shirt Maradona levert ondanks twijfels absoluut recordbedrag op

Reacties

Het shirt waarin wijlen Diego Maradona tijdens de kwartfinale van het WK van 1986 zijn twee meest iconische doelpunten ooit maakte is, ondanks de twijfels over de authenticiteit van het stuk stof, voor een recordbedrag verkocht. Een onbekende bieder telt er meer dan acht miljoen euro voor neer.

Iconisch WK-shirt Maradona levert ondanks twijfels absoluut recordbedrag op

Argentinië werd in 1986 wereldkampioen en won op weg naar het goud in de kwartfinale met 2-1 van Engeland. De doelpunten werden gemaakt door de destijds 25-jarige Maradona en staan op het netvlies van iedere voetballiefhebber gebrand. De aanvaller opende de score met een door de arbitrage niet opgevallen handsbal, het doelpunt dat sindsdien bekendstaat als De Hand van God. Vier minuten hierna verdubbelde Maradona de marge na een ongelooflijke solo. Deze goal kreeg jaren later de eretitel van Doelpunt van de Eeuw.

De Engelse middenvelder Steve Hodge stelde na afloop zijn shirtje te hebben geruild met dat van Maradona en deelde het stukje voetbalhistorie in de afgelopen jaren met het publiek in het National Football Museum in Manchester. Nu vond Hodge het tijd voor een verkoop en dus werd het shirt geveild door Sotheby's. Toen dit bekend werd, claimde de dochter van Maradona dat Hodge het shirt van haar vader helemaal niet had bemachtigd. Veilingsite Sotheby's beweerde de echtheid echter te kunnen garanderen en de veiling ging dus gewoon door.

De twijfels hebben er niet voor gezorgd dat de hand op de knip is gebleven. Integendeel: het shirt van Maradona is voor liefst 8.456.684 euro over de toonbank gegaan. Daarmee is dit het duurst verkochte wedstrijdshirt aller tijden geworden. Het record stond tot woensdag nog op naam van de legendarische honkbalspeler Babe Ruth, wiens gedragen shirt ooit voor omgerekend 5,16 miljoen euro van eigenaar wisselde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.