Iconisch WK-shirt Maradona geveild, alleen is er één grote maar

Reacties
Iconisch WK-shirt Maradona geveild, alleen is er één grote maar
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De (online)veiling van het befaamde shirt van Diego Maradona gaat een recordbedrag opleveren, zo is de verwachting. Alleen zijn er twijfels over de authenticiteit van het iconische shirt.

Volgens kenners kan het nu aangeboden shirt dat Maradona droeg tijdens de kwartfinale van het WK van 1986 een recordbedrag opleveren. Het record staat nog op naam van de legendarische honkbalspeler Babe Ruth, wiens gedragen shirt ooit voor omgerekend 5,16 miljoen euro van eigenaar wisselde.

In Argentinië zijn inmiddels geluiden te horen dat het niet hét shirt is. Het zou namelijk niet de Engelse middenvelder Steve Hodge zijn geweest die toen in Mexico het shirt ruilde met Maradona, zo weet dochter Dalma zeker. 'Ik weet wie het wel heeft. Ik wil niet zeggen wie het heeft, want dat is gek.' De door het veilinghuis gebruikte technieken kunnen ex-vrouw Villafane niet overtuigen. 'Het is ons woord tegen dat van die ex-speler.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.