Tegenslag voor Portugal: PSG-ster verlaat WK met blessure

Reacties

Portugal heeft een klap moeten incasseren voor het restant van het WK. De ploeg van Cristiano Ronaldo plaatste zich al na twee wedstrijden voor de achtste finales, maar verloor een belangrijke kracht. Nuno Mendes is namelijk geblesseerd afgehaakt.

Tegenslag voor Portugal: PSG-ster verlaat WK met blessure
Zuid-Korea
Zuid-Korea
2 - 1
Portugal
Portugal

De linkervleugelverdediger ontbrak in de openingswedstrijd tegen Ghana (3-2 zege) al vanwege een spierblessure, maar begon tegen Uruguay (2-0 overwinning) gewoon in de basisopstelling. Nog voor de rust liet Mendes zich vanwege een terugslag echter al wisselen. Raphaël Guerreiro was zijn vervanger.

Een tegenslag voor de Portugezen, omdat de linksback zich sinds zijn debuut anderhalf jaar geleden ontwikkelde tot vaste waarde. Sinds zijn transfer naar Paris Saint-Germain afgelopen zomer groeide de status van Mendes in Portugal ook. Veertig miljoen euro werd overgemaakt naar Sporting Portugal om hem los te kunnen weken.

Met Guerreiro heeft Portugal een ervaren vervanger in huis. De 59-voudig international speelt bij Borussia Dortmund en moet het achtergelaten gat op gaan vangen. Tegen Zuid-Korea kan Portugal vrijdagmiddag de groepszege veiligstellen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.