Relletje rond penaltytrauma Frankrijk: 'Ik vind zijn uitspraken respectloos'

Reacties

Didier Deschamps is op zijn zachtst gezegd niet blij met uitspraken van de technisch directeur van de Franse voetbalbond. Die deed vorige maand een oproep aan de bondscoach om zijn spelers richting het EK grondiger voor te bereiden op het nemen van penalty's, maar Deschamps blijkt niet gediend van de inmenging van de man die in principe zijn baas is.

Relletje rond penaltytrauma Frankrijk: 'Ik vind zijn uitspraken respectloos'
© Pro Shots

Hubert Fournier is sinds 2017 de man die de lijnen uitzet bij de Franse bond. De voormalige verdediger van onder meer Borussia Mönchengladbach en Olympique Lyon en oud-trainer van Lyon en Stade Reims had in februari bij RMC Sport gezegd dat Deschamps de internationals richting het komende EK beter moet voorbereiden op een mogelijke strafschoppenserie en dan vooral op de druk die komt kijken bij een penaltyserie op een groot toernooi.

Fournier zei dat in de wetenschap dat Frankrijk op de laatste twee grote toernooien ten onder ging in een penaltyserie; op het EK 2020 in de achtste finale tegen Zwitserland en op het WK 2022 in Qatar natuurlijk in de WK-finale tegen Argentinië. Deschamps is echter niet gediend van de bemoeienis van de technisch directeur. 'Het geeft me een oncomfortabel gevoel', reageerde de bondscoach. 'Ik vind het ongepast, ik zou het zelfs respectloos willen noemen.'

Kingsley Coman treurt na zijn gemiste penalty in de verloren WK-finale tegen Argentinië.
© Pro Shots
Kingsley Coman treurt na zijn gemiste penalty in de verloren WK-finale tegen Argentinië.

En dat bedoelt Deschamps niet zozeer richting zichzelf, maar richting de leden van zijn technische staf. 'De bondstrainers, de keeperstrainers en de video-analisten, dat zijn ook competente mensen die zich voorbereiden. Laat meteen duidelijk zijn dat er geen probleem is, want ik ben afhankelijk van de technisch directeur. Maar de trainers die bij de nationale ploeg werken, zijn ervaren en genieten mijn volste respect', vervolgde Deschamps op zijn persmoment.

Volgens Deschamps, wereldkampioen en Europees kampioen met Frankrijk als speler, blijft het nemen van een penalty een spel tussen de nemer en de keeper. 'Het is niet dat ik denk dat je het niet kan trainen, maar ik ben er op basis van mijn verleden als speler van overtuigd dat het onmogelijk is om de wedstrijdsituatie na te bootsen op de training', aldus de bondscoach, die als speler overigens nooit strafschoppen nam op de EK's en WK's waarop hij actief was.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.