Tegenvaller voor Portugal biedt Pepe (39) kans op vierde WK-optreden

Reacties

Portugal kan de rest van de groepsfase geen beroep doen op Danilo Pereira. De 31-jarige verdediger annex middenvelder van Paris Saint-Germain heeft zaterdag tijdens de training drie gebroken ribben opgelopen.

Tegenvaller voor Portugal biedt Pepe (39) kans op vierde WK-optreden
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 0
Uruguay
Uruguay

Danilo startte donderdag in de eerste WK-wedstrijd tegen Ghana (3-2) nog centraal achterin aan de zijde van Rubén Dias (Manchester City), maar de voormalig speler van Roda JC Kerkrade moet de andere twee groepsduels met Uruguay (maandag) en Zuid-Korea (vrijdag) volgens Portugese media aan zich voorbij laten gaan.

Het wegvallen van Danilo betekent dat bondscoach Fernando Santos een beroep moet doen op de 39-jarige Pepe of de twintig jaar jongere António Silva (Benfica), die onlangs debuteerde tegen Nigeria. Pepe gaat spelen tegen Uruguay, heeft Santos bevestigd. Het is het vierde WK waarop de veteraan van FC Porto in actie komt.

Santos heeft geen twijfels over het inzetten van de routinier. 'Pepe is een monster. Als er iemand belangrijk is in de kleedkamer, is hij het wel', zei de bondscoach tijdens een persconferentie. De 129-voudig international is net terug van een knieblessure. Santos: 'Pepe kan morgen spelen, zonder problemen.'

De selectie van Portugal kent meer zorgenkindjes. Middenvelder Otávio (FC Porto) en linksback Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) misten de training van zaterdag en het is zeer de vraag of het tweetal maandag tegen Uruguay in actie zal komen. Mendes ontbrak toen ook al, Otávio viel tien minuten na rust uit met een blessure.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.