Pijnlijk debuut voor Tomasson bij Zweden: Portugal veel te sterk

Reacties

Portugal heeft Jon Dahl Tomasson donderdag een pijnlijk debuut bezorgd als bondscoach van Zweden. De formatie van de oud-speler van SC Heerenveen en Feyenoord ging met ruime cijfers onderuit in Guimarães.

Pijnlijk debuut voor Tomasson bij Zweden: Portugal veel te sterk
Portugal
Portugal
5 - 2
Zweden
Zweden

Portugal was zonder recordinternational Cristiano Ronaldo al na één helft klaar met de formatie van de Deen Tomasson, bij wie SC Heerenveen-middenvelder Simon Olsson een kwartier voor tijd zijn debuut maakte en ex-Willem II'er Alexander Isak in de basis begon. Portugal kwam na ruim twintig minuten op voorsprong toen Rafael Leão vanuit de rebound snoeihard raak schoot na een schot tegen de paal van Bernardo Silva.

Daarna bleek er voor Zweden, dat komende zomer ontbreekt op het EK in Duitsland, geen houden aan in Estádio D. Afonso Henriques. Matheus Nunes maakte, opnieuw op aangeven van Bernardo Silva, de 2-0 en vlak voor de pauze schoof Bruno Fernandes de derde Portugese goal binnen.

Voormalig PSV'er Bruma was een van de nieuwe gezichten bij Portugal in de tweede helft en hij liet zich na een klein uur in positief opzicht zien. Bruma ontving de bal van Fernandes en scoorde voor het eerst sinds oktober 2018 voor de Portugese nationale ploeg.

Kort daarna deed Viktor Gyökeres (spits van Sporting Portugal) iets terug voor Zweden, maar Gonçalo Ramos werkte vervolgens de 5-1 binnen voor Portugal. Invaller Gustaf Nilsson deed in de slotminuut nog iets terug voor het team van Tomasson. Zweden speelt over vier dagen tegen Albanië en Portugal oefent dinsdag tegen Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.