Rentree Duarte tegen Sparta bij zeldzame zege Jong Ajax

Na zeven nederlagen op rij heeft Jong Ajax verrassend gewonnen van titelkandidaat Sparta. Lesly de Sa maakte de winnende treffer: 2-1.

De Sa was enige tijd uit de roulatie met een spierblessure en maakte maandag zijn rentree bij Jong Ajax tegen De Graafschap (2-1 verlies). In zijn tweede wedstrijd was de jonge buitenspeler direct beslissend. Een kwartier voor tijd schoot hij na een mooie actie via de onderkant van de lat raak. Deze 2-1 bleef daarna op het scorebord staan.

In de 21ste minuut had De Sa ook een aandeel in de openingstreffer. Zijn vrije trap werd door Sparta-doelman Khalid Sinouh in zijn eigen doel gestompt. Vijf minuten later kon Mario Bilate de 1-1 maken, na een fout in de Ajax-defensie. Bij de thuisploeg maakte Lerin Duarte zijn rentree na een slepende enkelblessure. De middenvelder speelde 55 minuten mee tegen zijn oude club.

Jong Ajax beëindigt met de overwinning een reeks van zeven wedstrijden die op rij werden verloren. Op 20 september won het elftal van trainer Alfons Groenendijk voor het laatst. Voor Sparta betekent de nederlaag dat de achterstand op koploper FC Dordrecht oploopt naar zeven punten. De Kasteelheren blijven wel tweede staan in de Jupiler League.