Dordt wint topper van Sparta, Eindhoven verslaat Achilles

FC Dordrecht heeft een knappe overwinning geboekt op directe concurrent Sparta Rotterdam en toont daarme nog maar eens aan dat het absoluut meedoet om de titel. FC Eindhoven won in eigen huis van degradatiekandidaat Achilles '29.

Sparta Rotterdam - FC Dordrecht 2-3
FC Dordrecht trakteerde Sparta Rotterdam op Het Kasteel op een 3-2 nederlaag. Door de overwinning in de Rijnmondse derby slaat koploper Dordt op de ranglijst een gat van vier punten met de achtervolgers uit Rotterdam.

Sparta zag de topper met vertrouwen tegemoet, want De Kastheelheren hadden al zes wedstrijden op rij niet meer verloren en stonden daardoor tweede. Dordrecht, de revelatie in de Jupiler League, stelde zich op bezoek in Rotterdam-West evenwel allesbehalve bescheiden op.

In de achttiende minuut opende Paul Gladon (rechts op de foto) de score voor Dordrecht. Hij kapte Kaj Ramsteijn handig uit en vuurde daarna raak in de korte hoek. Tien minuten voor rust schoot Rihairo Meulens (links op de foto) de 0-2 tegen de touwen. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Sparta, want Erixon Danso bracht nog voor rust de 0-3 op het scorebord.

Twaalf minuten na de onderbreking kwam Sparta terug tot 1-3 door een treffer van Johan Voskamp. In de wetenschap dat er nog genoeg tijd was om terug in de wedstrijd te komen, zetten de Rotterdammers in het restant van de tweede helft alles op de aanval. Dat resulteerde in de 82ste minuut in de aansluitingstreffer, want Mario Bilate kopte raak na een voorzet van Roald van Hout. Diezelfde Bilate kreeg vier minuten voor tijd een gigantische kans op de gelijkmaker, maar hij schoot over het doel. Daardoor nam Dordrecht de punten mee naar de Krommedijk.

FC Eindhoven - Achilles '29 3-1
FC Eindhoven kende zaterdagavond weinig moeite in het competitieduel met Achilles '29. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong won eenvoudig met 3-1 en nestelde zich daardoor in de top van de Jupiler League. Doelpuntenmakers namens de Brabanders waren Norichio Nieveld, Fries Deschilder en Jason Bourdouxhe. FC Eindhoven bezet na zestien speelronden de derde plaats. De achterstand op koploper FC Dordrecht bedraagt vijf punten, terwijl nummer twee Sparta Rotterdam één punt meer heeft. Achilles '29 is terug te vinden op de voorlaatste plaats.