Racistisch bejegende Kean krijgt verwijten uit eigen kring

Juventus-parel Moise Kean was dinsdagavond hét onderwerp van gesprek na afloop van Cagliari - Juventus. De negentienjarige aanvaller scoorde, vierde dat wat provocerend en werd vervolgens racistisch bejegend door de fans van de thuisploeg. Na afloop kreeg hij weinig steun, maar vooral kritiek. Ook vanuit het Juve-kamp.

Racistisch bejegende Kean krijgt verwijten uit eigen kring

Juventus won dinsdag met 0-2 bij Cagliari, waarbij Kean in de slotfase goed was voor de tweede goal. Nadat hij eerder een schwalbe had gemaakt was hij al de gebeten hond bij het thuispubliek, maar nadat hij zijn doelpunt vierde door demonstratief voor de harde kern te gaan staan, was het hek van de dam. Er daalden racistische spreekkoren op hem neer, iets wat ook zijn ploeggenoten Alex Sandro en Blaise Matuidi woedend maakte.

In de reacties na afloop wezen enkele mensen echter óók in de richting van Kean zelf. 'Hij weet dat hij zich na een goal moet focussen op het juichen met zijn ploeggenoten', aldus zijn teamgenoot Leonardo Bonucci. 'Hij had het ook anders kunnen aanpakken. Er waren racistische leuzen, Blaise hoorde het ook. Maar ik denk dat het fifty-fifty is. Moise had dit niet moeten doen, de fans van Cagliari hadden zo niet mogen reageren. We zijn profs, moeten een voorbeeld zijn en niet provoceren.'

Cagliari-president Tommaso Giulini verdedigde zijn eigen fans. 'Als Federico Bernardeschi zo had gejuicht, was hem hetzelfde overkomen', meent hij. 'Als Paulo Dybala net zo'n drama queen was als Matuidi, dan was hem hetzelfde overkomen. Als het écht racisme was, dan is dat niet goed. Ik heb alleen gefluit en boe-geroep gehoord. Misschien hebben jullie microfoons hier en daar een racistisch geluid opgepikt, maar dat hoeft geen schaduw te werpen over de hele club of alle fans. Dit gebeurde vanwege dat juichen, en het was ook gebeurd als de doelpuntenmaker een andere huidskleur had gehad. '

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen