Wonderkind Kean dient zich aan als geheim wapen Juventus

Reacties

Moise Kean heeft vrijdag indruk gemaakt bij zijn eerste basisplaats voor Juventus in de Serie A. De negentienjarige spits wordt al jaren gezien als wonderkind en is een troefkaart voor trainer Massimiliano Allegri voor het Champions League-duel met Atlético Madrid.

Wonderkind Kean dient zich aan als geheim wapen Juventus

Juventus wandelt dit seizoen fluitend door de Serie A. Na de verrassende uitschakeling tegen Atalanta Bergamo in het bekertoernooi kon de ploeg al haar pijlen richten op de Champions League-droom die al jaren illusionair blijkt. Door de 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid in de eerste ontmoeting in de achtste finale dreigt uitschakeling voor Cristiano Ronaldo en consorten, waardoor Allegri in het competitieduel met Udinese talloze vaste krachten spaarde.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Kean kreeg zodoende zijn kans. De Italiaanse aanvaller was de afgelopen jaren de grote blikvanger in de nationale jeugdelftallen, maar wacht nog op zijn doorbraak bij De Oude Dame. Tegen de 'Nederlandse' verdediging van Udinese (Hidde ter Avest, William Troost-Ekong, Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar speelden) zette Kean een belangrijke stap. Hij scoorde twee keer en verdiende een strafschop in de 4-1 zege. Met name de 2-0 verried zijn klasse. Kean versnelde en prikte de bal na een schijnbeweging met een puntertje in de korte hoek.

Toch ziet Allegri verbeterpunten na Keans belangrijke doelpunten. 'Hij heeft het goed gedaan. Hij is aanvallend erg sterk, maar moet beter worden in positie kiezen en balcontrole. Maar hij is jong en zal nog groeien', aldus Allegri, die waarschijnlijk een plek inruimt op de bank voor Kean tegen Atlético, op de clubsite. 'We moeten goed zijn in de laatste 25 meter, want daar is het krap en ze zullen geen ruimte weggeven in het midden.'

Allegri kan Kean als geheim wapen brengen, mocht Juventus er niet snel in slagen de hechte organisatie van Atlético te ontmantelen. De ruwe diamant die bij zijn basisdebuut in het bekertoernooi en de Serie A onmiddellijk trefzeker was, kijkt uit naar dinsdag. 'Dit geeft ons veel vertrouwen. Vanaf nu zijn we alleen maar bezig met die wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.