Ook B-ploeg Juventus veel te sterk voor Nederlands getint Udinese

Juventus heeft vrijdagavond een eenvoudige en ruime zege geboekt op Udinese. In eigen huis werd het 4-1.

Juventus
Juventus
4 - 1
Udinese
Udinese

Met het oog op het Champions League-duel van dinsdag had Juve-trainer Massimiliano Allegri de nodige sterren aan de kant gehouden. Giorgio Chiellini, Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Leonardo Bonucci begonnen allemaal op de bank. In de punt van de aanval kreeg Moise Kean (foto) de kans zich te laten zien.

En zich laten zien deed Kean zeker. Hij maakte het de oranje getinte Udinese-defensie – Marvin Zeegelaar en Hidde ter Avest waren de wingbacks, terwijl Bram Nuytinck en William Troost-Ekong centraal achterin opereerden – het leven flink zuur. Al in de tiende minuut opende Kean de score met een schot in de korte hoek.

Juventus

Nog voor rust zorgde Kean ook voor de 2-0. Nuytinck maakte al niet meer mee, hij viel geblesseerd uit, hoe de aanvaller de bal in de korte hoek prikte. Na rust voerde Juve de score via een penalty van Emre Can, verdiend door Kean, en een kopbal van Blaise Matuidi op naar 4-0. In de slotfase deed invaller Kevin Lasagna namens Udinese nog wel wat terug: 4-1.

Van zijn aanvallende sterren gunde Allegri alleen Dybala nog twintig minuten speeltijd. Smet op de ruime zege was het vroege uitvallen van Andrea Barzagli, die al vroeg werd vervangen door Bonucci. Bij Udinese werd Ter Avest na ruim een uur vervangen door Sandro.

Door de zege verstevigt Juventus de koppositie in de Serie A, het verschil met eerste achtervolger Napoli is al negentien (!) punten. Bij De Oude Dame gaan nu alle pijlen op Atlético Madrid, dat met een 2-0 voorsprong aan de return begint. Udinese bungelt onderaan de middenmoot.