Tranen bij Milan en Juventus: bekende gezichten nemen afscheid

De emoties liepen hoog op bij de laatste Serie A-wedstrijden van AC Milan en Juventus dit seizoen. Bij beide clubs namen bekende gezichten afscheid.

AC Milan
AC Milan
3 - 3
Salernitana
Salernitana

Tijjani Reijnders speelde zijn vijftigste wedstrijd in het shirt van Milan. Ook Olivier Giroud stond in de basisopstelling. De Franse spits vertrekt in de zomer naar het Amerikaanse LAFC. Hij bekroonde zijn afscheidswedstrijd al snel met een doelpunt in de 28ste minuut. Dat was al de 2-0, want Rafael Leão had Milan daarvoor al op voorsprong gebracht. Theo Hernández dacht Milan op 3-0 te zetten, maar zijn doelpunt ging niet door wegens buitenspel.

Na rust deed Simy wat terug namens de bezoekers uit Salerno. Davide Calabria leek de wedstrijd in minuut 77 in het slot te gooien met de 3-1, maar niets bleek minder waar. Vlak voor tijd wisten Junior Sambia en opnieuw Simy het net nog te vinden. Geen zege dus in de afscheidswedstrijd van trainer Stefano Pioli. De 58-jarige Italiaan werd in 2019 trainer van de Rossoneri. In het seizoen 2021/22 werd Milan onder zijn leiding voor het eerst in lange tijd weer eens kampioen.

En dus stond het treffen met hekkensluiter Salernitana met name in het teken van afscheid nemen van Pioli. Voorafgaand aan het duel werd Pioli al omringd door zijn selectie, na afloop vormde Milan nog een laatste erehaag. Die was ook voor Giroud en Simon Kjaer. Het contract van de Deense verdediger in Milaan loopt deze zomer af. Middenvelder Ismaël Bennacer hield het tijdens het afscheid nemen niet droog.

Juventus
Juventus
2 - 0
Monza
Monza

Juventus nam het in eigen huis eerder op de dag op tegen AC Monza. De ploeg van interim-trainer Paolo Montero stond bij rust met 2-0 voor dankzij doelpunten van Federico Chiesa en Alex Sandro. De Braziliaan evenaarde het record voor meeste aantal wedstrijden als buitenlander in het shirt van Juventus: 327. Hij is nu samen met Pavel Nedved recordhouder.

Het Tsjechische icoon inhalen zal Alex Sandro niet meer lukken. Zijn contract bij Juventus loopt komende zomer af en de Braziliaanse verdediger vertrekt uit Turijn. Bij zijn wissel barstte hij in tranen uit.

Derde doelman Carlo Pinsoglio mocht bij Juventus de tweede helft keepen. Hij zag dat Napoli-huurling Alessio Zerbin bij Monza vlak voor tijd nog zijn tweede gele kaart kreeg. Doelpunten zouden er na de rust niet meer vallen in Turijn.