Kean sluit supermaand in stijl af en schiet ongemotiveerd Juve te hulp

Juventus heeft in aanloop naar het Champions League-tweeluik met Ajax moeite om zich op te laden voor de wedstrijden in de Serie A. Thuis tegen Empoli voorkwam invaller Moise Kean puntenverlies voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Kean zal balen dat de maand maart bijna voorbij is.

Juventus
Juventus
1 - 0
Empoli
Empoli

Juventus moest het zaterdagavond zien te redden zonder Cristiano Ronaldo, die tijdens de interland Portugal-Servië een hamstringblessure opliep, en Paulo Dybala. Laatstgenoemde zou tegen Empoli in de basis beginnen, maar raakte in de warming-up geblesseerd aan zijn rechterdijbeen. Het is nog zeer de vraag of Ronaldo en Dybala over anderhalve week in actie kunnen komen in de eerste wedstrijd tegen Ajax. Juventus komt op 10 april eerst op bezoek in Amsterdam; 16 april is de return.

Nu Juventus onbedreigd op een volgende Scudetto afstevent (de voorsprong op achtervolger Napoli is enorm), is het duidelijk dat de spelers al met het hoofd bij de duels met Ajax zitten. Dat bleek voor de interlandperiode al tegen Genoa (2-0 nederlaag) en dat bleek zaterdag tegen Empoli opnieuw. De degradatiekandidaat was op bezoek bij de landskampioen de betere ploeg in de eerste helft en kreeg ook een paar grote kansen om op voorsprong te komen. Vooral Rade Krunic was erg gevaarlijk en had moeten scoren. Daar slaagde de middenvelder niet in.

Juventus kreeg in de eerste vijfenveertig minuten maar één serieuze kans, toen Mario Mandzukic na een counter van dichtbij op doelman Bartlomiej Dragowski kopte. De supporters van Juventus konden het optreden van hun favoriete ploeg in de eerste helft duidelijk niet waarderen en het rustsignaal werd gevolgd door een striemend fluitconcert. Het zorgde ervoor dat Juventus in de tweede helft wat beter voor de dag kwam. Al een paar minuten na rust raakte Federico Bernardeschi met een acrobatische inzet de bovenkant van de lat.

Bernardeschi schoot niet veel later met een heerlijke uithaal net over en João Cancelo zag zijn inzet naast de voor hem verkeerde kant van de paal rollen, voordat invaller Kean de score opende. De negentienjarige aanvaller was in de ploeg gekomen voor Blaise Matuidi en schoot nog geen drie minuten na zijn entree raak. Kean sluit een geweldige maand daarmee in stijl af: drie weken geleden maakte hij al twee goals tegen Udinese (4-1) en in de afgelopen week maakte de aanvaller zijn eerste goals voor de Italiaanse nationale ploeg. Kean was zowel tegen Finland (2-0) als tegen Liechtenstein (6-0) trefzeker.

Moise Kean was bij zijn eerste drie schoten op doel in dit Serie A-seizoen direct drie keer trefzeker voor Juventus.