Bonucci viert mijlpaal in stijl bij gehavend Juventus

Reacties

Een gehavend Juventus heeft dinsdag een volgende stap richting een volgende Scudetto gezet. Mede dankzij een doelpunt van Leonardo Bonucci, die een bijzondere mijlpaal bereikte in het shirt van De Oude Dame, werd Cagliari aan de kant geschoven.

Bonucci viert mijlpaal in stijl bij gehavend Juventus
Cagliari
Cagliari
0 - 2
Juventus
Juventus

Massimiliano Allegri moest voor de uitwedstrijd op Sardinië behoorlijk puzzelen voor een goede opstelling. De coach van Juventus miste in totaal negen selectiespelers door ziekte en blessureleed, onder wie Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala. De Portugees en de Argentijn kampen met problemen in een bovenbeen en voeren een race tegen de klok om op tijd fit te raken voor de eerste Champions League-wedstrijd tegen Ajax, volgende week woensdag in de Johan Cruijff Arena.

Bonucci kon dinsdagavond wél in actie komen. Hij speelde bij Cagliari zijn 250ste Serie A-wedstrijd voor Juventus en vierde die mijlpaal met de openingstreffer. De verdediger werd bij een hoekschop van Federico Bernardeschi niet goed gedekt en kopte hard raak. João Pedro kreeg in de eerste helft de beste kans op de gelijkmaker voor Cagliari, maar na een lage voorzet van Nicolò Barella schoot de Braziliaan over. Juventus ging daardoor met een goed gevoel aan de thee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De toch al volle ziekenboeg van De Oude Dame werd in de tweede helft verder gevuld, toen Martín Cáceres zich moest laten vervangen vanwege een hamstringblessure. De kans dat de Uruguayaan volgende week kan spelen tegen Ajax lijkt hierdoor wel heel erg klein. Rodrigo Bentancur kwam voor Cáceres binnen de lijnen en met Emre Can in de defensie kwam de voorsprong van Juventus nooit meer in gevaar.

De bezoekers probeerden er zelf nog een doelpuntje bij te prikken en Moise Kean, afgelopen weekend nog de matchwinner tegen Empoli, kreeg daar de beste mogelijkheden voor. Hij faalde een paar keer in de afronding, voordat hij acht minuten voor tijd met een simpele intikker alsnog trefzeker was. Juventus gaat nu toewerken naar de thuiswedstrijd tegen AC Milan van aankomende zaterdag en daarna kan de voorbereiding op Ajax-uit gaan beginnen.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.