Queiroz prijst Iraanse spelersgroep en reageert fel op 'desinformatie'

Reacties

De Iraanse bondscoach Carlos Queiroz is ondanks de WK-uitschakeling trots op zijn elftal. Ook ging hij na de verliespartij tegen de Verenigde Staten in op de 'desinformatie' die volgens hem wordt verspreid over bedreigingen aan het adres van zijn spelersgroep.

Queiroz prijst Iraanse spelersgroep en reageert fel op 'desinformatie'
Iran
Iran
0 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Iran creëerde in het duel met de VS vele mogelijkheden, maar verloor door een doelpunt van Christian Pulisic. 'Ik ben erg trots en vereerd om coach te zijn van deze ploeg, de spelers zijn fantastisch. Ik heb in mijn carrière heel veel teams gecoacht en ik heb nog nooit een spelers gezien die zoveel gaven. Ze verdienen al mijn respect en bewondering.'

Verder ging Queiroz in op het nieuws dat het Iraanse regime spelers en hun familie zou bedreigen als ze zouden protesteren op het WK. 'De wereld zit vol domheden. Het is desinformatie. Nieuws van een anonieme bron verspreidt zich binnen in een tijdsbestek van twee uur', legde de bondscoach zijn kijk op het nieuws uit.

Hij is dan ook extra trots dat zijn spelers zich niet hebben laten afleiden door de kwestie. 'We hebben verhalen gehoord over bedreigingen die spelers hebben ontvangen, maar wat ik kan stellen is dat de spelers dankzij de gesprekken die we hadden weer zijn gaan glimlachen. De spelers begrepen waar ze voor speelden en ik ben erg veld dat ze op het veld een reactie hebben kunnen geven', aldus de oefenmeester. In Groep B plaatste de Verenigde Staten zich ten koste van Iran voor de achtste finales tegen Oranje. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Iran
Meer over Iran
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.