Matchwinner Jahanbakhsh glundert van trots: 'Speelden met ons hart'

Reacties

Alireza Jahanbakhsh heeft zijn ploeggenoten geprezen na het bereiken van de halve finale van het toernooi om de Azië Cup. Mede dankzij het geweldige groepsgevoel kon Japan worden verslagen, meent de dertigjarige Feyenoorder.

Matchwinner Jahanbakhsh glundert van trots: 'Speelden met ons hart'
© Pro Shots
Iran
Iran
2 - 1
Japan
Japan

Het was Jahanbakhsh die het verschil maakte in de thriller tegen Japan. Hij stapte als een van de leiders van het Iraanse nationale team naar voren toen de bal diep in de extra tijd bij een 1-1 stand op de stip ging. Jahanbakhsh benutte de penalty en schoot underdog Iran zo naar de halve finale.

'Het is met alle emoties lastig om mijn gevoel te beschrijven', vertelde Jahanbakhsh voor de camera van beIN SPORTS. 'Het is ongelofelijk wat we als team geflikt hebben. Dit is een geweldige prestatie. We hadden voor de wedstrijd al het geloof dat we een ronde verder zouden gaan, ook al was het een lastige wedstrijd. Japan heeft veel individueel sterke spelers, maar we liepen de ruimtes telkens dicht en zaten er echt bovenop.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jahanbakhsh droeg de zege op aan het Iraanse volk. 'Dit is het minste dat we konden doen: ze gelukkig proberen te maken. We speelden met ons hart', zei de 82-voudig international, wiens boodschap onderstreept werd door bondscoach Amir Ghalenoui. De trainer hoopt dat de goede prestaties tijdens dit toernooi de katalysator zijn voor verandering. Er is nog zoveel ruimte voor verbetering in het Iraanse voetbal, benadrukte Ghalenoui. 'Ik hoop dat er vanaf vandaag anders gekeken wordt naar het Iraanse voetbal. De omstandigheden moeten verbeteren. We moeten net zulke faciliteiten en stadions krijgen als Qatar', aldus de bondscoach.

Iran speelt woensdag in de halve finale tegen Qatar. Feyenoord moet Jahanbakhsh dus nog even missen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.