'Provocerende' cover over Messi-plan PSG zet kwaad bloed in Spanje

Reacties

Een week voor de eerste Champions League-ontmoeting tussen Barcelona en Paris Saint-Germain zijn de verhoudingen tussen beide clubs verder op scherp gezet. Aanleiding is de voorpagina van France Football, dat uitpakt met het geheime plan van Paris Saint-Germain om Lionel Messi aan te trekken.

'Provocerende' cover over Messi-plan PSG zet kwaad bloed in Spanje
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Het is niet de eerste keer dat Messi in verband wordt gebracht met een overstap naar PSG. Dat de Argentijnse wereldster zijn aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd en vorig jaar al openlijk zijn vertrekwens uitte, zorgt ervoor dat ze in Parijs hardop durven te dromen over zijn komst. Het leidde al tot ergernis bij Ronald Koeman, die vindt dat het van weinig respect getuigt.

Dat Messi nu in een shirt van PSG staat op de cover van France Football, zorgt voor irritatie in Catalonië. Het Barcelona gezinde SPORT stelt dat de Franse club er alles aan doet de sfeer te verpesten richting het heenduel in de achtste finale van de Champions League van volgende week. 'In Parijs blijven ze Barça provoceren met speculaties over de toekomst van de Argentijnse crack', staat op de cover.

Ook Mundo Deportivo, de andere grote sportkrant in Catalonië, heeft plek voor de cover van France Football en spreekt van aanhoudende pesterijtjes uit Parijs. Daaronder vallen ook de uitspraken van Marco Verratti bij Canal+. 'Natuurlijk zou ik graag samenspelen met Messi. Het zou magnifiek zijn hem bij het elftal te hebben. Ik zou de bal gewoon aan Neymar en Messi geven en achterin blijven en genieten.'

Juist Neymar speelt volgens France Football een voorname rol in de plannen van PSG om Messi te verleiden. De 28-jarige Braziliaan liet recent weten heel gelukkig te zijn in Parijs en de onderhandelingen over het verlengen van zijn aflopende contract lopen voorspoedig. Behalve Neymar zouden ook Messi's landgenoten Ángel Di María en trainer Mauricio Pochettino invloed kunnen uitoefenen.

Volgens France Football zal Messi wel genoegen moeten nemen met een lager salaris als hij in Parijs wil voetballen. Wat hij momenteel verdient bij Barcelona, kunnen ze zich bij PSG door de verliezen als gevolg van de coronapandemie niet veroorloven. De vraag blijft dus of zijn komst haalbaar is, ook omdat er met het Manchester City van Pep Guardiola een kansrijke concurrent lijkt te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.