Prachtig moment voor Chelsea-pechvogel: na 770 dagen weer op het veld

Reacties

Charly Musonda koestert zijn rentree op de velden. De 24-jarige Belg had de afgelopen jaren ontzettend veel pech door blessureleed en speelde vrijdag voor het eerst in twee jaar weer een wedstrijd. Trots overheerst bij de spelmaker.

Prachtig moment voor Chelsea-pechvogel: na 770 dagen weer op het veld
© Pro Shots

Als tiener stond Musonda te boek als een van de grootste talenten van België. In 2012 werd hij door Chelsea al opgepikt bij Anderlecht en met huurperiodes moest hij toegroeien naar een rol op Stamford Bridge. Musonda werd achtereenvolgens verhuurd aan Real Betis, Celtic en Vitesse. Spelen deed hij echter zelden door het vele blessureleed.

De laatste wedstrijd van Musonda was lange tijd Vitesse-PEC Zwolle op 16 augustus 2019, toen hij als invaller een half uur mocht meedoen. Daarna sloeg het noodlot toe. Musonda raakte opnieuw geblesseerd aan zijn knie en stond vorig seizoen het hele jaar aan de kant. Na veel geduld en hard werken maakte de aanvallende middenvelder vrijdag zijn rentree. Musonda stond in de basis bij de beloften van Chelsea, die met 4-3 wonnen van Liverpool.

'Voor het eerst in twee jaar terug op het veld', schrijft Musonda op Instagram. 'Ik ben trots op deze prestatie na jaren van revalidatie. Deze periode is fysiek en mentaal vermoeiend geweest. Het was een ongelooflijk gevoel om weer op het veld te staan. Dit was pas het begin, mijn comeback gaat door. Ik wil dokter Koen Lagae graag bedanken. Zonder hem was me dit nooit gelukt.'

Volgens Musonda werd de kans dat hij ooit weer zou voetballen twee jaar geleden nog heel laag ingeschat. 'Dankzij dokter Lagae is het gelukt, terwijl de kans dat ik helemaal zou herstellen en zonder pijn kon voetballen maar twintig procent zou zijn. Dank ook aan alle fysio's van Chelsea. Dit was pas het begin, we gaan weer een jaar bouwen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer C. Musonda
Meer over C. Musonda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.