Musonda spreekt verdwijningsverhaal tegen en mikt op comeback

Reacties

Charly Musonda ontkent dat hij uit het niets verdwenen is bij Zulte Waregem. Het 25-jarige toptalent van weleer werkt zelfstandig aan zijn fitheid en aast op een rentree.

Musonda spreekt verdwijningsverhaal tegen en mikt op comeback
© Pro Shots

Musonda sloot op weg naar het nieuwe seizoen aan bij de selectie van Zulte Waregem. De Belg mocht er meetrainen, maar kwam na vier sessies niet meer opdagen. Trainer Mbaye Leye was teleurgesteld. De hoop op een verdere samenwerking verdween. Volgens Leye was Musonda vanwege 'redenen die in de privésfeer lagen' afgehaakt.

Via Instagram laat de voormalige huurling van Vitesse van zich horen: 'Na een week trainen voelde ik wat pijn in mijn linkervoet. Dus ik besloot geen risico te nemen, want er liepen gesprekken met verschillende teams. Ik ben niet verdwenen. Ik blijf gewoon hard werken met het oog op een rentree. Je gaat niet plotseling verdwijnen nadat je vier jaar niet hebt gespeeld en lang zelfstandig hebt moeten werken. Ik heb tijd nodig, maar ik weet zeker dat ik nog een decennium kan doen wat ik het liefst doe.'

Zijn passie voor voetbal is Musonda nooit kwijtgeraakt ondanks het vele blessureleed. Als toptalent verkaste hij in 2012 al van Anderlecht naar Chelsea. Hij stond tien jaar onder contract bij de Engelse grootmacht, die hem verhuurde aan Real Betis, Celtic en dus Vitesse. Nergens kon Musonda de verwachtingen waarmaken. De voormalig Belgisch jeugdinternational speelde in de voorbije twee seizoenen slechts twee duels.

De transfervrije Musonda wil niet dat hij als onbetrouwbaar wordt neergezet en baalt van de wijze waarop geschreven is over zijn vertrek bij Zulte Waregem. Hij spreekt tegen dat er sprake was een officiële stageperiode. Volgens de aanvallende middenvelder trainde hij slechts vrijblijvend mee in Waregem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.