Musonda emotioneel over Chelsea-vertrek: 'Ik wilde zelfs gratis spelen'

Reacties

Charly Musonda Jr. vertrekt komende zomer na tien jaar bij Chelsea en dat valt hem zwaar. Het voormalige Belgische toptalent had dolgraag door gewild bij de Londenaren.

Musonda emotioneel over Chelsea-vertrek: 'Ik wilde zelfs gratis spelen'
© Pro Shots

In 2012 nam Chelsea de aanvaller over van Anderlecht. Hij gold in de jeugd als één van de absolute parels uit de academie en werd via huurperiodes bij Real Betis, Celtic en Vitesse klaargestoomd voor het grote werk. In de zomer van 2018 scheurde hij echter zijn kruisband af. Ook zijn tweede seizoen in Arnhem werd getekend door blessureleed.

Eenmaal terug in Londen begon Musonda aan de loodzware missie om weer topfit te worden en wedstrijden te spelen. Dat lukte: in het najaar speelde hij nog twee duels voor Chelsea Onder-23, maar de laatste maanden was hij weer niet inzetbaar. Hij vertelt over de gesprekken met manager Thomas Tuchel en technisch directeur Petr Cech over zijn toekomst.

Musonda beschikt namelijk over een aflopend contract. De dribbelaar uit Brussel wilde namelijk dolgraag blijven: 'Ik heb tegen de manager gezegd: Ik wil zelfs gratis spelen. Dat contract maakt me niet eens uit, ik ben bereid om letterlijk gratis te spelen. Ik kan de laatste speler in de selectie zijn. Dan ga ik hard werken, een goed schema volgen, met de Onder-23 spelen en weer helemaal fit worden. Het seizoen is lang, er zijn heel veel wedstrijden. Ik vraag niet eens om een basisplaats, misschien af en toe een invalbeurt van een kwartiertje', blikt Musonda terug in The Beautiful Game Podcast.

'Hij (Tuchel red.) begreep dat wel. We hebben een goed gesprek gehad, maar uiteindelijk zei hij: "Ik ga daar niet over, voor contractbesprekingen moet je iemand anders hebben"', vertelt Musonda. En dus volgde een telefoongesprek met Cech. 'Ik heb met Petr Cech gesproken en toen had ik al meteen door: oké, ik ga hier vertrekken en er is niets dat ik daaraan kan doen. Na dat telefoongesprek moest ik huilen, want ik ben hier al een hele tijd. Zelfs nu vind ik het nog moeilijk om te beseffen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.