Gevallen toptalent Musonda jaagt nu op contract bij Essevee

Reacties

Charly Musonda Junior meldt zich deze week bij Zulte Waregem. Voor een stage. Dat is wel even wennen voor de aanvallende middenvelder die ooit als een van de grootste talenten een stralende toekomst werd toegedicht.

Gevallen toptalent Musonda jaagt nu op contract bij Essevee
© Pro Shots

Tien jaar geleden lagen de topclubs in de Europa aan de voeten van de toen vijftienjarige parel. Anderlecht besefte dat het bij voorbaat kansloos was in de strijd om Musonda. De keuze viel op Chelsea, dat onder meer Barcelona en Manchester City aftroefde. De Londense club heeft bitter weinig teruggezien van de belofte. Deze zomer verdwijnt hij via de zijdeur op Stamford Bridge, met slechts 214 minuten verdeeld over zeven duels in de hoofdmacht van The Blues.

Voor Musonda was het een afscheid met pijn in het hart. Hij wilde zelfs als amateur spelen. 'Dat contract maakt me niet eens uit, ik ben bereid om letterlijk gratis te spelen', vertelde de middenvelder in december. Chelsea wees het aanbod vriendelijk van de hand. Daarmee werd zeker dat hij op zoek moest naar een nieuwe club.

De nieuwe werkgever zal extra voorzichtig zijn gezien het ziekenhuis-dossier van Musonda. Want blessureleed is de rode draad in zijn carrière. Knieproblemen zorgden voor mislukte huurperiodes bij Celtic, Real Betis en Vitesse. In Arnhem was hij in 2019 nog vol vertrouwen begonnen. 'Ik wil de wereld laten zien wat ik kan, ik wil bewijzen dat ik nog steeds dezelfde Charly Musonda ben', vertelde de technicus. 'Ik weet honderd procent zeker dat ik kan doorbreken bij Chelsea. Misschien is dat een beetje naïef, of heb ik té veel vertrouwen, maar dit is mijn droom sinds ik vijftien was en die droom is nooit veranderd. Ik wil het Chelsea-shirt nog minstens een keer dragen.'

Door aanhoudend blessureleed is dat er niet meer van gekomen. Nu staat hij aan de vooravond van een entree aan de Gaverbeek. Een nederige plek om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Zulte Waregem hoopt dat de glans van het grote talent weer zichtbaar wordt, het grote talent van weleer op een contract bij Essevee. En daarna op meer wedstrijden dan de 43 die hij nu als prof op zijn naam heeft staan.

In 2016 schreven we over het supertalent Musonda, dat was neergestreken bij Real Betis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.