Treurige val van een Belgisch toptalent: vanaf Chelsea via Vitesse naar de vergetelheid

Reacties

Charly Musonda heeft de hoop op een terugkeer op hoog niveau nog niet opgegeven. De 23-jarige Belg speelde de voorbije twee seizoenen op papier bij Vitesse. In de praktijk zagen we hem door trieste omstandigheden slechts vier keer in actie komen in de Eredivisie.

Treurige val van een Belgisch toptalent: vanaf Chelsea via Vitesse naar de vergetelheid
© Pro Shots

Als tiener stond Musonda te boek als een van de grootste talenten van België. In 2012 werd hij door Chelsea al opgepikt bij Anderlecht en met huurperiodes moest hij toegroeien naar een rol op Stamford Bridge. Musonda werd achtereenvolgens verhuurd aan Real Betis, Celtic en Vitesse. Spelen deed hij echter zelden door het vele blessureleed.

Op Instagram doet de aanvallende middenvelder zijn verhaal: 'Het is nu vier jaar geleden dat ik voor het laatst twee wedstrijden achter elkaar heb gespeeld. En het is drie jaar geleden dat ik voor het laatst voor Chelsea in actie kwam. Twee van de laatste vier jaren heb ik aan de kant gestaan door kruisbandblessures. Alleen maar zorgen en alleen maar pijn. Doktoren vertelden me dat een operatie na zo lang aan de kant te hebben gestaan het einde zou betekenen. De berg zou te hoog zijn om te beklimmen, dat waren de exacte woorden.'

In oktober vorig jaar ging Musonda toch onder het mes, nadat hij bij Vitesse opnieuw geblesseerd was geraakt na drie Eredivisie-optredens vroeg in het seizoen. Hij werkt nu in stilte hard aan een rentree. 'Ik probeer iedere dag weer verder te klimmen op de berg, zodat ik weer een keer met de bal kan rennen. Want er is geen beter gevoel dan op iemand af dribbelen en voelen dat je leeft. Tot de dag er is dat ik dat weer kan doen, zal ik tot het uiterste blijven gaan', aldus Musonda.

Het contract bij Chelsea moet Musonda enige rust geven bij zijn herstel. De voormalig Belgisch jeugdinternational ligt nog tot medio 2022 vast bij de Londenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.