Vitesse-pechvogel Musonda krijgt het in Spanje wel voor elkaar

Reacties

Charly Musonda speelde sinds het seizoen 2016/17 nog geen twintig wedstrijden op het hoogste niveau, maar de Belg lijkt na mislukkingen bij Chelsea, Celtic en Vitesse aan een serieuze comeback bezig te zijn.

Vitesse-pechvogel Musonda krijgt het in Spanje wel voor elkaar
© VI

Dinsdagavond kreeg Musonda zijn eerste basisplaats tijdens een duel op het hoogste niveau in bijna vijf jaar. De bekerwedstrijd tussen Levante en Getafe werd zo een mooi moment voor het voormalige talent, die in het tweede elftal van Chelsea wel wat minuten meepakte tussen al zijn blessureleed door.

Op 18 februari 2018 stond Musonda voor het laatst aan de aftrap van een wedstrijd, toen nog in dienst van Celtic. Sindsdien – en ook al daarvoor – werd zijn carrière gekenmerkt door blessureleed. Musonda liep drie keer achter elkaar een zware knieblessure op en bleek daarna ook nog eens een extra knieoperatie nodig te hebben om de problemen definitief te verhelpen. Musonda zelf bleef altijd hoopvol en strijdvaardig.

Musonda werd op zeer jonge leeftijd door Chelsea weggeplukt uit de jeugdopleiding van Engeland, maar in Londen heeft de Belg het mede door blessureleed nooit weten waar te maken. Een sprankje van zijn talent kwam er op huurbasis bij Real Betis uit, maar sinds 2016 ging het dus alleen maar mis voor Musonda. Ook Vitesse maakte dat mee, verdeeld over twee verhuurperiodes kwam Musonda tot slechts vier invalbeurten in de Eredivisie.

In het nieuwe jaar komt er hopelijk verandering in het voetballeven van Musonda. Bij Levante komt hij weer aan voetballen toe. Hij viel dit seizoen al vijfmaal in tijdens een wedstrijd in de Segunda División, dinsdag volgde een beloning met zijn eerste basisplaats in bijna vijf jaar. Musonda speelde 68 minuten mee tegen Getafe en zag zijn team vanaf de bank de volgende ronde bereiken via een 3-2 overwinning.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.