Pijnlijke statistiek voor Juventus tijdens nieuwe teleurstelling in Serie A

Voor de derde keer dit prille Serie A-seizoen is Juventus tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij Fiorentina kwam de club uit Turijn nog goed weg met een gelijkspel.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 1
Juventus
Juventus

Dusan Vlahovic begon bij Juventus op de bank tegen zijn oude club, waardoor Arek Milik een basisplaats had in Florence. De voormalige Ajax-spits maakte woensdag als invaller zijn eerste doelpunt namens De Oude Dame tijdens het thuisduel met Spezia (2-0 winst). Op bezoek bij Fiorentina had Milik weinig tijd nodig voor hij opnieuw scoorde. In de negende minuut werkte hij van dichtbij binnen op aangeven van Filip Kostic. De oud-speler van FC Groningen werd net als Milik de voorbije transferperiode aangetrokken.

De vroege voorsprong gaf Juventus geen vleugels, want de ploeg van trainer Massimiliano Allegri had het erg lastig in Stadio Artemio Franchi. Uit een vlotte counter maakte Christian Kouamé na een klein half uur gelijk en op slag van rust kreeg Fiorentina een uitgelezen kans op de voorsprong. Na hands van Leandro Parades kreeg de thuisclub een strafschop, maar die werd niet verzilverd door Luka Jovic. Zijn inzet kwam via doelman Mattia Perin en de binnenkant van de paal weer terug in het veld.

Ook in de tweede helft deed Fiorentina helemaal niets onder voor de bezoekers, die bar weinig creëerden. Na rust kwam Juventus zelfs tot geen enkele doelpoging en dat was in ieder geval sinds het seizoen 2004/05 nog nooit gebeurd. In de slotfase was Sofyan Amrabat nog dicht bij een treffer, maar Perin redde uitstekend. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor Juventus nu negen punten heeft uit vijf duels. Al drie keer werd er gelijkgespeeld dit seizoen.

Juventus komt dinsdag opnieuw in actie. Dan wacht in Groep H van de Champions League de loodzware uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain.