Milik slaat toe bij Juventus, Napoli morst

Reacties

Juventus en Napoli zijn allebei nog ongeslagen na vier speelrondes in de Serie A, maar dat zal in Turijn tot meer vrolijkheid leiden dan in Napels. I Bianconeri wonnen thuis met 2-0 van Spezia. Arek Milik scoorde voor het eerst in het shirt van Juventus. Napoli, eveneens op eigen veld, liet verrassend punten liggen tegen Lecce.

Milik slaat toe bij Juventus, Napoli morst
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
Spezia
Spezia

Al in de negende minuut was het raak in Turijn. Dusan Vlahovic trof doel na een schitterende vrije trap. De Serviër draaide de bal op fenomenale wijze in de bovenhoek, identiek zoals hij het afgelopen weekend nog tegen AS Roma deed. Het was ook direct het enige schot op doel in de eerste helft, waarin verder het uitvallen van Juventus-doelman Wojciech Szczesny opviel. De Pool liep een enkelblessure op en werd van het veld gedragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de tweede helft duurde het lang voordat er een schot op doel viel te noteren. Zodoende bleef Spezia heel lang hoop koesteren op een resultaat. Pas in blessuretijd maakte Arek Milik een eind aan alle onzekerheid. Met een doelpunt van dichtbij, zijn eerste voor zijn nieuwe werkgever, gooide hij de wedstrijd in het slot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Napoli
Napoli
1 - 1
Lecce
Lecce

Napoli heeft woensdagavond verrassend puntverlies geleden. In het eigen Stadio San Paolo kon de ploeg van Luciano Spalletti niet afrekenen met laagvlieger Lecce.

In de eerste helft kwam de thuisploeg goed weg. Lecce-aanvaller Lorenzo Colombo mocht halverwege de eerste helft aanleggen vanaf de penaltystip. Colombo scoorde ook, maar de scheidsrechter had de bal nog niet vrijgegeven. In de herkansing wist Alex Meret de inzet wél te keren. Twee minuten later werd het nog erger voor Lecce, want aan de overkant maakte Eljif Elmas de 1-0. Lecce rechtte de rug en kwam twee minuten later langszij door een fraaie afstandsknal van Colombo.

In de tweede helft zette Napoli meer aan en lukte het Lecce veel minder om gevaarlijk te worden. De thuisploeg kreeg dat wél voor elkaar, vaak met een rol voor spits Victor Osimhen. De Nigeriaan miste een kopkans en Matteo Politano zag een venijnig schot net naast vliegen. De bevrijdende winnende goal bleef daardoor uit. Zo leden de blauwhemden, tegenstander van Ajax in de Champions League, in eigen stadion pijnlijk puntenverlies.

De vierde speelronde in de Serie A zit er nu bijna op. AS Roma gaat aan kop met tien punten, Inter volgt met negen. Daarachter vinden we met acht punten Napoli, AC Milan, Juventus en Napoli terug.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.