Pedri wordt niet moe bij gedachte aan tweede toernooi: 'Houd juist van duels'

Reacties

Pedri ziet het wel zitten om na het EK nog deel te nemen aan de Olympische Spelen. De achttienjarige spelmaker maakt enigszins verrassend deel uit van de selectie van de olympische kampioen van 1992.

Pedri wordt niet moe bij gedachte aan tweede toernooi: 'Houd juist van duels'
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Dat heeft natuurlijk niets met zijn capaciteiten, maar alles met zijn slopende seizoen te maken. In zijn eerste jaargang op het hoogste niveau speelde Pedri liefst 52 officiële duels voor Barcelona.

Ook in de Spaanse nationale ploeg is de draaischijf onomstreden. Dit EK is Pedri zelfs de speler die de meeste afstanden heeft afgelegd, ook door de verlengingen die Spanje moest spelen tegen Kroatië en Zwitserland.

De kilometervreters op dit EK:

Speler Afstand afgelegd
Pedri 61,5 kilometer
Tomás Soucek 57,8 kilometer
Jorginho 57,7 kilometer
Remo Freuler 56,1 kilometer
Vladimir Coufal 55,8 kilometer

'Ik houd ervan om veel te spelen', zei Pedri maandag op een persconferentie richting de halve finale tegen Italië. Barcelona is niet heel blij met het programma van de jongeling. 'Ik speel inderdaad veel wedstrijden, maar daar houd ik nu eenmaal van. Wat ik na wedstrijden altijd probeer te doen, is goed te eten en uit te rusten.'

Verbeterpunt
Pedri is sowieso een echte liefhebber. 'Ik kijk heel graag naar voetbal en let altijd op de spelers die op mijn positie spelen.' Wat hij als zijn grootste verbeterpunt ziet? 'Wat meer opstomen richting het zestienmetergebied en vaker een doelpoging wagen.'

Tijdens onze talkshow VI EK Live ging het vorige week uitgebreid over Barcelona's nieuwste parel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.