Barça spreekt met bond om nieuw marathonseizoen te voorkomen

Reacties

Barcelona lijkt zijn les getrokken te hebben uit het marathonseizoen dat Pedri enkele jaren geleden draaide. De middenvelder speelde toen op jonge leeftijd 73 wedstrijden in ongeveer een jaar tijd en raakte daarna veelvuldig geblesseerd. Barça wil dit scenario voorkomen met Lamine Yamal en Pau Cubarsí.

Barça spreekt met bond om nieuw marathonseizoen te voorkomen
© Pro Shots

Pedri was achttien toen hij na een lang en slopend seizoen bij Barcelona bijna geen minuut miste voor Spanje op het EK 2021. Om vervolgens ook een uitnodiging te krijgen voor de Olympische Spelen in Tokio en ook daar geen enkele wedstrijd te missen. Niemand speelde dat seizoen meer wedstrijden dan de achttienjarige Pedri.

Met Yamal (16) en Cubarsí (17) beschikt Barcelona opnieuw over twee tieners die uitblinken op het hoogste niveau. Vooral de aanvaller heeft bij Barcelona al de nodige vlieguren gemaakt, beiden debuteerden inmiddels ook al voor het Spaanse nationale elftal. Ook dit jaar volgt er na een EK een Olympisch toernooi. Barcelona piekert er niet over om het duo zomaar mee te laten doen aan beide toernooien.

Volgens het Spaanse Sport heeft de clubleiding van Barça contact opgenomen met de Spaanse bond (RFEF) en daarmee een duidelijke boodschap achtergelaten. Als Yamal en Cubarsí een belangrijke rol spelen op het EK, gaat de club geen toestemming geven om het duo ook naar de Spelen te sturen. De Olympische Spelen vallen niet onder de vlag van de FIFA, waardoor clubs voor dat toernooi hun spelers niet af hoeven te staan. Bij het EK is die verplichting er wel.

Voetbal International stond dit seizoen al stil bij Yamal en Cubarsí

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.