Na het EK ook de Spelen voor Pedri: Barcelona is er niet blij mee

Reacties

Na het EK rustig zich weer opladen voor een nieuw seizoen zit er voor deze Spanjaarden niet in. Zes EK-gangers zijn opgenomen in de Spaanse selectie die gaat voor olympisch goud. De vraag is of zij echter allemaal meegaan, want Barcelona wil volgens Spaanse media al in gesprek met de Spaanse voetbalbond. 

Na het EK ook de Spelen voor Pedri: Barcelona is er niet blij mee
© Pro Shots

De Spaanse bond heeft Unai Simón, Pau Torres, Eric García, Pedri, Dani Olmo en Oyrzábal opgenomen in de 22-koppige selectie voor de Olympische Spelen in Tokio. Voor de zes betekent dat ze opgaan voor een tweede zomers toernooi. Dani Ceballos, Marco Asensio en Mikel Merino gaan mee als dispensatiespelers.

Luis de la Fuente, verantwoordelijk voor de Spaanse olympische ploeg, voorziet geen problemen. 'Ze zullen met een positieve en uitzonderlijke motivatie aansluiten. Het zijn jonge spelers met uitzonderlijke kwaliteiten', aldus de keuzeheer. 'Ik maak me geen zorgen. Ik hoop dat ze pas de twaalfde aansluiten, na het winnen van de EK-finale.'

Voor Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft deze selectie ook consequenties. Eric García, Pedri en Óscar Mingueza zullen pas later kunnen aansluiten in de voorbereiding op het seizoen. Bij een succesvolle gooi naar olympisch eremetaal zijn ze pas op 8 augustus vrij. Barcelona vindt dat te veel van het goede en wil volgens Spaanse media dan ook in gesprek met de bond om Pedri thuis te houden.

Hoe dan ook is de olympische oproep een volgende blijk van waardering voor Pedri, die dit seizoen is doorgebroken bij Barcelona. 'Hij heeft de intelligentie om al na te denken voordat hij de bal krijgt', is Andrès Iniesta vol lof over de middenvelder. 'Je moet niet vergeten dat hij pas achttien is en al praktisch het hele seizoen heeft gespeeld met zijn club. Hij is een jongen die moet blijven groeien en leren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.