Spaanse media smullen van 'episch' gevecht: 'Onvergetelijk!'

Reacties

Spanje schakelde maandag Kroatië uit na een ongekend doelpuntenfestijn. Het werd liefst 5-3 in Kopenhagen. De Spaanse media smulden van de 'epische' achtste finale.

Spaanse media smullen van 'episch' gevecht: 'Onvergetelijk!'
© Pro Shots

'Episch', kopt SPORT op de cover van dinsdag terwijl Marca ook weinig aan de verbeelding over laat met de kop: 'Onvergetelijk.' En dat was het. De wedstrijd tussen Spanje en Kroatië ging immers de boeken in als de wedstrijd met bijna de meeste goals ooit. Alleen in 1960 scoorden Joegoslavië en Frankrijk (5-4) nog vaker in één EK-duel.

'Dit Spanje is een serieuze kandidaat. Dit Spanje speelde zoals we nog niet eerder gezien hadden op het EK. De ploeg toonde karakter op het moment dat het nodig was en La Roja staat in de kwartfinales na poëtische gerechtigheid voor Álvaro Morata', zo schrijft AS.

'Dankzij Luis Enrique heeft Morata dit moment overwonnen. De Spaanse coach heeft laten zien dat het EK nu écht begonnen is. Morata liet het opnieuw zien tegen Kroatië. De reactie van de aanvaller is onbetaalbaar. Nergens in de wereld kunnen ze een dergelijk repertoire als de Spaanse aanvaller tegen de Kroatië laten zien. Zal de buitensporige kritiek voortduren of veranderen de pijlen in lof? Morata kan trots zijn op wat hij heeft gedaan tegen Kroatië en de fans zullen zijn goal lang herinneren', schrijft Marca.

Mundo Déportivo voegt daar nog aan toe: 'Spanje heeft moeten lijden en dat overwonnen. La Roja is klaar voor de restant van dit EK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.