'Pathologische leugenaar' Rubiales reageert op verdenkingen

Reacties

De arrestatie van Luis Rubiales, ex-voorzitter van de Spaanse voetbalbond, houdt de gemoederen stevig bezig in Spanje. Javier Tebas, de baas van LaLiga, heeft Rubiales inmiddels fel bekritiseerd. De beklaagde zelf heeft de kans genomen om zich te verdedigen.

'Pathologische leugenaar' Rubiales reageert op verdenkingen
© Pro Shots

Tebas en Rubiales stuurden elkaar toch al geen kerstkaarten meer en in Sport gaat Tebas volop in de aanval. 'Ik keur al jaren af wat er in de bond gebeurt onder sommige bestuurders, niet allemaal. Dit had eerder moeten gebeuren, maar fijn dat het nu toch zo ver is, zodat we verder kunnen. Ik heb gezien wat Rubiales heeft gezegd. Zoals zijn oom het treffend verwoordt: de man is een pathologische leugenaar. Degenen die hem kennen, weten dat al een tijdje.'

Rubiales wordt naast voor aanranding nu ook vervolgd voor vermeende corruptie: hij zou het voorzitterschap hebben gebruikt om er zelf beter van te worden. Dat ontkende de gevallen bestuurder in alle toonaarden in gesprek met de Spaanse televisiezender La Sexta.

'Ik heb nog nooit steekpenningen aangenomen. De beschuldigingen zijn leugens, ik heb altijd alles aangegeven. En nu zijn mijn creditcards geblokkeerd en kan ik nog geen drankje kopen. Als er beschuldigingen zijn, moet het principe gelden van onschuld totdat het tegendeel bewezen is', aldus Rubiales over de corruptiezaak.

Voorts ging hij nog eens in op de kus die hij Jennifer Hermoso gaf en hem snel daarna de voorzittershamer kostte. Rubiales ziet nog altijd geen probleem met zijn actie. 'Mij stellen ze wél vragen, maar Jennifer niet? Is dat omdat ik een man ben? Ik heb, denk ik, niks verkeerd gedaan. Bekijk de beelden, ik kan me niet voorstellen dat iemand dit als aanranding zien. Er zijn wel slachtoffers in deze zaak: mijn familie en mijn vrienden', betoogt Rubiales.

De Spaanse justitie wil hem voor het incident met Hermoso twee celstraffen opleggen, een van een jaar en een van anderhalf jaar. In de praktijk zou dat betekenen dat Rubiales niet wordt opgesloten, want wie nog niet eerder celstraf heeft gekregen hoeft in Spanje niet de gevangenis in als er geen individuele veroordeling van minimaal twee jaar ligt. Toch moet Rubiales daarvoor vrezen: de strafeis in het corruptieschandaal is 2,5 jaar. Een datum voor de vonnissen is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.