'Opmerkelijke reden voor wisselbeurt: tirade krijgt staartje voor Raphinha'

Reacties

Raphinha misdroeg zich nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Manchester United naar de kant werd gehaald door zijn trainer Xavi. De wedstrijd daarop tegen Cádiz begon hij op de bank. Niet om disciplinaire redenen, maar omdat hij geblesseerd raakte bij zijn woede-uitbarsting.

'Opmerkelijke reden voor wisselbeurt: tirade krijgt staartje voor Raphinha'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Cádiz
Cádiz

Dat onthult het Spaanse Mundo Deportivo zondagavond. Ondanks een goal en een assist tegen United werd Raphinha gewisseld door Xavi en de Braziliaan was zijn emoties vervolgens niet de baas. Niet alleen liet hij zich op de bank gaan tegenover een stoel, maar ook zou hij uit frustratie tegen een koelbox hebben aangetrapt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat had hij beter niet kunnen doen, want daar hield hij een knieblessure aan over. 'Door die trap tegen de koelbox met water en isotone dranken kon hij drie dagen later tegen Cádiz niet starten', schrijft Mundo. Uiteindelijk kwam Raphinha een kwartier voor tijd alsnog binnen de lijnen. In de return tegen Manchester United begon hij in de basis en afgelopen zondag werd hij opnieuw op de bank gezet.

De reservebeurt van Raphinha werd gezien als signaal van Xavi, maar dat leek al niet heel logisch. Na afloop sprak de Barcelona-trainer namelijk al zijn begrip uit voor de uitspatting van zijn speler. 'Dit is de houding die ik juist wil zien. Spelers kunnen me zelfs beledigen als ze willen, echt waar. Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar dat hoefde helemaal niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.