Xavi kent zijn ploeg: 'Daarin zijn we het beste van La Liga'

Reacties

Onder trainer Xavi heeft Barcelona dit seizoen een gat geslagen met Real Madrid op weg naar de eerste landstitel sinds 2019, de oud-middenvelder weet wat zijn team dit seizoen erg goed doet.

Xavi kent zijn ploeg: 'Daarin zijn we het beste van La Liga'
© Pro Shots
UD Almería
UD Almería
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Xavi kwam niet meteen toe aan een vooruitblik op het komende competitieduel met UD Almería, hij werd uiteraard eerst gevraagd naar de uitschakeling in de Europa League. Xavi wilde er niet veel woorden aan vuilmaken en stelde dat je van een ploeg als Manchester United altijd kan verliezen, zeker als ze in goede vorm steken.

Barça zelf steekt ook in goede vorm, vindt Xavi. Vooral op het fysieke vlak is hij onder de indruk van zijn spelers. 'Op dat gebied zijn wij het beste team in La Liga', is de mening van Xavi. De coach onderbouwde dat ook. 'We maken de meeste kilometers en doen dat op het hoogste tempo. De fysieke bereidheid van ons is fantastisch.'

De wedstrijd tegen Almería kan extra belangrijk worden voor Barça, maar dat hangt af van het resultaat van de derby die een dag eerder wordt afgewerkt. Naaste belager Real Madrid speelt de altijd beladen wedstrijd tegen Atlético Madrid. Bij puntenverlies kan Barça profiteren en het gat met de nummer twee vergroten. 'Daar hebben we geen controle over', bleef Xavi echter op de vlakte. 'Maar we gaan de wedstrijd zeker kijken.'

Barça kan zich na de Europese uitschakeling volledig op de nationale verrichtingen richten. Na de competitiewedstrijd tegen Almería staat de derde Clásico van het seizoen op het programma. In het heenduel van de halve finale van de Copa del Rey staan de twee Spaanse grootmachten tegenover elkaar.

Real Madrid
Real Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona
LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.