Ook Kepa mag als Spaans noodverband hopen op onverwacht toetje

Reacties

Ook Kepa Arrizabalaga is door Luis Enrique uit voorzorg opgeroepen om in een aparte bubbel mee te trainen bij de Spaanse nationale ploeg. De doelman van Chelsea is al de zesde speler op wie de bondscoach een beroep doet, nu Sergio Busquets positief heeft getest op het coronavirus.

Ook Kepa mag als Spaans noodverband hopen op onverwacht toetje
© Pro Shots

Uit vrees voor voor meer positieve gevallen haalde Luis Enrique maandag al vier spelers bij de selectie: Brais Méndez (Celta de Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United) en Carlos Soler (Valencia). Later kwam daar Villarreal-verdediger Raúl Albiol bij en nu mag ook Kepa zich melden, voor het geval er richting het EK sprake blijkt te zijn van een corona-uitbraak bij de nationale ploeg.

Vooralsnog lijkt dat niet het geval te zijn. Tijdens de laatste testronde waren alle oorspronkelijke leden van de EK-selectie negatief. Mochten er toch meer spelers positief testen, dan heeft Luis Enrique met het oproepen van bovengenoemde spelers al vervangers klaarstaan. Woensdag worden de EK-gangers naar verwachting gevaccineerd, maandag wacht het eerste EK-duel met Zweden.

Voor Kepa krijgt het seizoen zo mogelijk toch nog een onverwacht toetje. De 26-jarige doelman was in 2019 nog basisspeler tijdens tien van de dertien interlands die Spanje dat jaar speelde, maar raakte zijn plek in de selectie dit jaar kwijt door zijn reserverol bij Chelsea. David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic Bilbao) en Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion) kregen de voorkeur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Kepa
Meer over Kepa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.