Voorbereiding Spanje verstoord: beloften moeten aantreden na positieve test

Reacties

Spanje dreigt aanvoerder Sergio Busquets te moeten missen tijdens het EK. De middenvelder van Barcelona is positief getest op het coronavirus.

Voorbereiding Spanje verstoord: beloften moeten aantreden na positieve test
© Pro Shots

De Spaanse voetbalbond (RFEF) laat weten dat de overige leden van het Spaanse elftal allemaal negatief hebben getest. Wel zullen enkele spelers preventief in isolatie gaan. De vriendschappelijke interland tegen Litouwen dinsdag gaat nog wel door, maar het zal Jong Spanje zijn dat in Butarque aan zal treden in plaats van de hoofdmacht. Bovendien gaan alle communicatie- en marketingevenementen, die in het Las Rozas Media Center gepland staan, maandag niet door.

Onduidelijk is nog welke consequenties de positieve PCR-test heeft op de inzetbaarheid van Busquets op het EK, dat voor Spanje volgende week maandag begint met een wedstrijd tegen Zweden. Vanwege de kansen op meerdere coronagevallen binnen een ploeg werd eerder al besloten dat de selecties van 23 naar 26 spelers gingen. Naast het vergroten van de spelersgroepen heeft de UEFA ook besloten dat landen spelers mogen oproepen in het geval van ziekte of een zware blessure. 'De huidige regelgeving staat onbeperkte vervangingen toe in het geval van een ernstige blessure of ziekte voor de eerste wedstrijd, op voorwaarde dat de vervangende speler kan aantonen gezond te zijn.'

Bovenstaande geldt alleen voor veldspelers, keepers mogen het hele toernooi door ingevlogen worden bij blessureleed. Jasper Cillessen testte in aanloop naar het EK ook positief en werd daarop door Oranje-bondscoach Frank de Boer buiten de EK-selectie gelaten. De doelman van Valencia werd voor de deadline vervangen door Marco Bizot. Mocht tijdens het EK nog een van de Nederlandse keepers geblesseerd raken, zou Cillessen nog als vervanger opgeroepen kunnen worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer Sergio Busquets
Meer over Sergio Busquets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.