Dit Spaanse sterrenelftal laat Luis Enrique (noodgedwongen) thuis

Reacties

Met het thuislaten van Sergio Ramos hakte bondscoach Luis Enrique een stevige knoop door. De 35-jarige captain van Real Madrid is bepaald niet de enige topspeler die niet met de equipe van Enrique mee mag naar het Europees kampioenschap. Van de ontbrekende Spanjaarden is een zeer behoorlijk team te maken.

Dit Spaanse sterrenelftal laat Luis Enrique (noodgedwongen) thuis
© Pro Shots

Ramos, Nacho, Dani Carvajal, Álvaro Odriozola, Isco, Marco Asensio, Lucas Vázquez: allemaal Spanjaarden die voor Real Madrid spelen en allemaal bekijken ze het EK thuis op de bank. Ramos kon wel begrip opbrengen voor de beslissing van Enrique en ook Carvajal en Vázquez tobben met blessures. Nacho, Odriozola, Isco en Asensio zagen echter hoe Enrique voor andere spelers koos. En dat terwijl Enrique deze keer 26 spelers mee mocht nemen. De bondscoach besloot echter om slechts 24 spelers op te roepen. 'De spelers moeten echt het gevoel hebben dat we een beroep op hen kunnen doen', zo legde hij uit.

Doelmannen
Unai Simón (Athletic Bilbao), David de Gea (Manchester United) en Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion) zijn de drie doelmannen die met Spanje meegaan en dat betekende een stevige tegenvaller voor onder anderen Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Álex Remiro (Real Sociedad), Pau López (AS Roma) en Sergio Asenjo (Villarreal).

Verdedigers
In de Spaanse achterhoede ontbreekt niet alleen Ramos. Ook ploeggenoten Carvajal, Nacho, Odriozola en Vázquez, die bij Real Madrid ook zo nu en dan werd ingezet als rechtsback. Maar niet alleen verdedigers van Real Madrid slikten een teleurstelling. Ook internationals als Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur), Mario Hermoso (Atlético Madrid), Héctor Bellerín (Arsenal) en Sergi Roberto (Barcelona) kregen geen uitnodiging. Net als Angeliño (RB Leipzig). De voormalig verdediger van NAC Breda en PSV speelde nog nooit een interland voor Spanje. Iñigo Martínez (Athletic Bilbao) besloot zelf om niet deel te nemen aan het EK vanwege fysieke en mentale vermoeidheid.

Middenvelders
Met Marcos Llorente en Koke is Atlético Madrid in tegenstelling tot Real Madrid goed vertegenwoordigd op het Spaanse middenveld. Saúl Ñíguez, goed voor negentien interlands, is er echter niet bij. Datzelfde geldt voor spelers zoals Luis Alberto (Lazio), die pas één interland speelde voor het Spaanse elftal, Isco (Real Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), en Dani Ceballos (Arsenal).

Aanvallers
De achttienjarige Ansu Fati leek met zijn bliksemstart bij Barcelona rechstreeks op het EK af te stevenen, maar de jongeling kampt al sinds november met een meniscusblessure. Er werd besloten dat hij voor de derde keer onder het mes moest om zo in elk geval de start van het volgende seizoen weer mee te kunnen doen bij Barça. Samen met bijvoorbeeld Marco Asensio (Real Madrid), Iñaki Williams (Athletic Bilbao), Paco Alcácer (Villarreal), Rodrigo (Leeds United) en Iago Aspas (Celta de Vigo) is hij een van de Spaanse aanvallers die het EK niet van dichtbij mee zal maken.

Bekijk hieronder de spelers die wél met Spanje meegaan naar het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.