Ramos niet opgenomen in opvallende Spaanse EK-selectie

Reacties

Sergio Ramos is door bondscoach Luis Enrique niet opgenomen in de Spaanse EK-selectie. Na een seizoen vol fysieke tegenslag gaat de eindronde aan zijn neus voorbij.

Ramos niet opgenomen in opvallende Spaanse EK-selectie
© Pro Shots

De 35-jarige Ramos, die 180 interlands speelde en daarmee Europees recordhouder is, speelde afgelopen seizoen slechts vijftien La Liga-duels voor Real Madrid, waar zijn contract afloopt. Opvallend is de selectie van Aymeric Laporte, die als jeugdinternational Frankrijk diende. De 26-jarige Laporte speelde geen enkele A-interland voor Frankrijk en is dus inzetbaar voor de Spaanse ploeg; de verdediger heeft Baskische overgrootouders.

Nog opvallender is dat Luis Enrique slechts 24 namen selecteerde, waar het landen is toegestaan 26 spelers in te schrijven voor het eindtoernooi. Mede door de absentie van Ramos heeft Real Madrid geen enkele speler in het Spaanse keurkorps. Barcelona heeft met Pedri, Jordi Alba en Sergio Busquets drie vertegenwoordigers in de groep. Rasdribbelaar Adama Traoré behoort ook tot de uitverkorenen, evenals Pablo Sarabia.

In de groepsfase stuit de formatie van Luis Enrique op Zweden (14 juni), Polen (19 juni) en Slowakije (23 juni). La Selección werkt al zijn eersterondeduels af in Sevilla, in La Cartuja.

Spanje triomfeerde op het EK in 1964, 2008 en 2012. Vijf jaar geleden viel het doek in de achtste finale tegen Italië. Dat stadium was ook het eindstation op het WK 2018; gastheer Rusland was toen te sterk na een strafschoppenserie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.