Spaanse EK-selectie dieptepunt voor Ramos én voor Real Madrid

Reacties

Het nieuws dat recordinternational Sergio Ramos niet meegaat naar het EK is in Spanje als een bom ingeslagen. Ook het feit dat er geen enkele speler van Real Madrid bij de selectie zit wordt op deze dinsdag breed uitgemeten in de Spaanse media.

Spaanse EK-selectie dieptepunt voor Ramos én voor Real Madrid
© Pro Shots

In de geschiedenis gebeurde het nog nooit eerder dat er geen enkele speler van Real met Spanje naar een EK of WK ging. Het dieptepunt lag tot dusver op één international, met Luis Molowny voor het WK van 1950. Tijdens het EK van 1988 werd juist het hoogtepunt bereikt, toen Real acht spelers afleverde. Spanje strandde tijdens het toernooi dat Nederland wist te winnen in de groepsfase.

De Spaanse kranten staan uiteraard uitgebreid stil bij het bijzondere feit dat Luis Enrique geen enkele speler van Real heeft opgeroepen. 'Geen Ramos en geen Madrid', kopt AS bijvoorbeeld. In de krant gaan de gedachten terug naar het EK van 2008, toen de tot dan onaantastbaar geachte aanvoerder Raúl voor het eerst ontbrak. Mundo Deportivo heeft het over een 'Euro Bomba'.

Bondscoach Luis Enrique legde maandag uit dat hij Ramos niet kon selecteren, omdat de verdediger een seizoen vol blessureleed heeft gekend. Met Nacho, Dani Carvajal, Álvaro Odriozola, Isco, Marco Asensio en Lucas Vázquez heeft Real nog wel meer Spaanse spelers met interlands achter de naam, maar Luis Enrique denkt deze mannen allemaal niet nodig te hebben. Daarbij moet worden gezegd dat Carvajal en Vázquez momenteel geblesseerd zijn.

Ramos gaf aan dat hij wel begrip kon opbrengen voor de beslissing van Luis Enrique, maar toch is zijn absentie behoorlijk vervelend. De verdediger heeft momenteel 180 interlands voor Spanje gespeeld en jaagt op het wereldrecord van Ahmed Hassan, die 184 keer uitkwam voor Egypte. Ramos hoopte Hassan tijdens het aankomende EK te kunnen onttronen, maar dat gaat dus niet door.

De absentie van Ramos (en de andere Real-sterren) is nog eens extra pijnlijk omdat Luis Enrique 26 spelers mocht oproepen, maar slechts 24 man een uitnodiging stuurde. Spanje speelt in de groepsfase van het EK tegen Zweden (14 juni), Polen (19 juni) en Slowakije (23 juni). La Selección werkt al zijn groepsduels af in Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.