Spaanse bond krijgt tóch zijn zin: vaccins liggen klaar voor EK-gangers

Reacties

De Spaanse internationals zullen woensdag alsnog worden gevaccineerd, nu hun voorbereiding op het EK is verstoord door een positieve test bij Sergio Busquets. Daarmee krijgt de Spaanse voetbalbond (RFEF) toch nog zijn zin.

Spaanse bond krijgt tóch zijn zin: vaccins liggen klaar voor EK-gangers
© Pro Shots

Eerder deze week was voorzitter Luis Rubiales volgens Spaanse media nog woedend op Minister van Gezondheid Carolina Darias, omdat de nationale ploeg in tegenstelling tot de olympische atleten niet in aanmerking kwam voor een vaccin. Nu is zij na aandringen van Minister van Cultuur en Sport José Manuel Rodríguez Uribes alsnog akkoord gegaan met het vaccineren van de Spaanse EK-ploeg.

Bekijk hieronder de Spaanse selectie in voorbereiding op het EK

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als de nationale gezondheidsraad er geen problemen mee heeft, zullen we de spelers van de nationale ploeg woensdag vaccineren zodat ze onder optimale omstandigheden kunnen deelnemen aan het EK', vertelde Rodríguez Uribes maandagavond tegen radiostation Onda Cero. Het verzoek daartoe is volgens hem afgelopen vrijdag al verstuurd, nog voordat Busquets positief testte op het coronavirus.

Door de positieve test van de middenvelder van Barcelona moest de hele EK-selectie in quarantaine en is de voorbereiding op het eerste EK-duel met Zweden flink in de war geschopt. Zo wordt het laatste oefenduel met Litouwen van dinsdagavond nu afgewerkt door een selectie van Jong Spanje. Ook moeten de internationals, die bij een nieuwe testronde negatief waren, individueel trainen. Bondscoach Luis Enrique riep uit voorzorg extra spelers op.

EK-duels Spanje


Ma 14 jun. 2021

Za 19 jun. 2021

Wo 23 jun. 2021

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.