Spaanse clubs balen als een stekker van ongewone oefeninterland

Reacties

De oefenwedstrijd tussen Spanje en Litouwen gaat dinsdag ondanks de ongewone omstandigheden de boeken in als een normale interland. Dit tot de teleurstelling van enkele clubs uit Spanje, die door het aanstaande debutantenbal in de portemonnee geraakt zullen worden.

Spaanse clubs balen als een stekker van ongewone oefeninterland
© Pro Shots
Spanje
Spanje
4 - 0
Litouwen
Litouwen

De Spaanse nationale ploeg zou de EK-voorbereiding dinsdag afsluiten met een oefenduel met Litouwen, maar de manschappen van Luis Enrique zullen niet komen opdagen, nu Sergio Busquets positief is getest op het coronavirus. Om toch aan de sportieve verplichtingen te kunnen voldoen, is besloten om het team van Jong Spanje tegen Litouwen te laten aantreden.

Met deze wijziging ontstond er wat verwarring over hoe dit oefenduel nu verwerkt moest worden. Ging het nu over een interland van Spanje of over een interland van Jong Spanje? Er werd overleg gevoerd met de FIFA, dat heeft besloten om de wedstrijd te verweken als een interland van Spanje. Dit mede omdat een aantal spelers die onlangs deelnamen aan het EK Onder-21 vanwege een te hoge leeftijd nu niet meer speelgerechtigd zijn voor Jong Spanje.

Deze beslissing van de FIFA heeft de nodige gevolgen. Zeventien spelers zitten nu voor het eerst bij de nationale selectie van Spanje en kunnen dinsdag hun debuut voor de nationale ploeg maken. Dat zou voor een hoop spelers niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook financieel gezien goed nieuws zijn. In Spaanse contracten is het immers heel gebruikelijk dat er een bonus wordt afgesproken voor het geval een speler zijn debuut maakt in het nationale elftal.

Volgens AS zijn veel clubs dan ook woedend op de beslissing van de FIFA, omdat zij nu extra geld kwijt zullen raken. Er wordt gesproken over twee verschillende afspraken: soms ontvangt de speler na zijn interlanddebuut een premie, soms krijgt een speler een structurele salarisverhoging. Normaal gesproken zijn de clubs trots op hun speler en keren zij het extra bedrag maar wat graag uit, maar nu is er sprake van een uitzonderlijke situatie en ligt dat toch anders.

AS weet niet welke spelers welke afspraken hebben gemaakt. De oefenwedstrijd tussen (Jong) Spanje en Litouwen begint dinsdag om 20.45 uur.

Spanje
Spanje
4 - 0
Litouwen
Litouwen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.