Bakayoko hoeft alleen supersterren Bellingham en Wirtz voor zich te dulden

Reacties

In de historische uitzege van PSV bij SC Heerenveen was ook Johan Bakayoko trefzeker, waardoor de Belg nu rechtstreeks bij twintig doelpunten betrokken was in de Eredivisie. Daarmee zet de 21-jarige PSV'er een prachtige prestatie neer.

Bakayoko hoeft alleen supersterren Bellingham en Wirtz voor zich te dulden
© Pro Shots/Voetbal International

Voor Bakayoko was het al elf keer raak dit seizoen, daarnaast leverde hij negen keer een assist op een teamgenoot tijdens een duel in de Eredivisie. MVP van de Eredivisie is hij daarmee niet, want PSV-aanvoerder Luuk de Jong zet met 27 doelpunten en 14 assists nog indrukwekkendere statistieken neer.

Toch kan Bakayoko trots op zichzelf zijn. In de tien grootste competities van Europa zijn er slechts twee spelers die jonger zijn dan de vleugelaanvaller van PSV en ook bij twintig of meer doelpunten rechtstreeks betrokken waren. Het gaat om de twintigjarige Jude Bellingham, die met zeventien goals en vier assists een topseizoen beleeft bij Real Madrid en Florian Wirtz. De twintigjarige Duitser van kampioen Bayer Leverkusen verdeelde zijn goals (11) en assists (11) in de Bundesliga.

Bakayoko heeft nog drie wedstrijden om te werken aan zijn imponerende statistieken. PSV speelt in de competitie nog tegen Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Tegen Sparta kunnen de Eindhovenaren officieel kampioen worden.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.