Luis Enrique haalt uit voorzorg nieuwe namen bij Spaanse selectie

Reacties

In afwachting van de mogelijke gevolgen van de positieve coronatest van Sergio Busquets heeft Luis Enrique vier nieuwe namen bij de Spaanse selectie gehaald. Brais Méndez (Celta de Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United) Pablo Fornals (West Ham United) en Carlos Soler (Valencia) gaan in de komende dagen meetrainen en zullen stiekem hopen op meer.

Luis Enrique haalt uit voorzorg nieuwe namen bij Spaanse selectie
© Pro Shots

Bij de Spaanse ploeg zijn de alarmbellen afgegaan, nu Busquets positief is getest op het coronavirus. De middenvelder is in zelfisolatie gegaan en kan voorlopig dus niet trainen. Luis Enrique houdt er rekening mee dat er nog meer internationals zullen wegvallen en heeft daarom voor de zekerheid vier nieuwe spelers bij de groep gehaald.

Spanje zou dinsdag oefenen tegen Litouwen, maar voor dit oefenduel zal Jong Spanje aantreden. Na deze wedstrijd zullen er nog een aantal spelers zich melden in het trainingskamp van EK-ganger Spanje. Of er nog iets zal worden gewijzigd in de EK-selectie, zal in de komende dagen blijken.

Bondscoach Luis Enrique selecteerde voor het EK 24 spelers, terwijl hij een groep van 26 man mocht samenstellen. Het is niet zo dat de keuzeheer de open plekken nu nog mag opvullen. Mocht blijken dat Busquets door zijn coronabesmetting moet worden weggestreept voor het EK, dan kan iemand anders zijn plekje overnemen.

Brais Méndez
Vooral de entree van Méndez is bijzonder. De 24-jarige middenvelder (die ook als aanvaller uit de voeten kan) van Celta de Vigo was met zijn vriendin op vakantie in het Griekse Mykonos, maar kreeg maandag een belletje, met het verzoek of hij zo snel mogelijk kon terugkeren naar Spanje. Méndez stapte direct in het vliegtuig en sluit aan bij de groep.

Méndez speelde tot dusver pas één interland voor Spanje. Luis Enrique liet de middenvelder in november 2018 debuteren tegen Bosnië en Herzegovina en Méndez maakte in dit duel direct het winnende doelpunt. Desondanks kwam hij hierna niet meer in actie voor de nationale ploeg. Méndez is reeds gevaccineerd, omdat hij zich opmaakte om met Spanje deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Spanje speelt volgende week maandag zijn eerste wedstrijd op het EK. Zweden is dan de tegenstander. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.