Rubiales gearresteerd op vliegveld in Madrid

Reacties

Luis Rubiales is woensdag in de boeien geslagen. De voormalig voorzitter van de Spaanse bond werd gearresteerd op een vliegveld in Madrid. Rubiales wordt verdacht van witwassen, corruptie, oneerlijk bestuur en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

Rubiales gearresteerd op vliegveld in Madrid

Rubiales werd woensdag rond 10.30 uur gearresteerd in Madrid en werd na landing meteen in een zwart busje gestopt. Hij wordt verdacht van het ontvangen van illegale commissies bij de onderhandelingen over een lucratieve deal voor het organiseren van de Spaanse Super Cup in Saoedi-Arabië. De Spaanse politie heeft nu 72 uur de tijd om Rubiales te ondervragen.

Rubiales lag eerder onder vuur omdat hij Jenni Hermoso op de mond kuste nadat Spanje het WK gewonnen had. Volgens Hermoso was de kus ongewenst, Rubiales werd vervolgens aangeklaagd voor seksueel geweld. Aanklagers eisen een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar tegen Rubiales, die zijn betrokkenheid ontkent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.