Nketiah staat op bij afwezigheid Jesus: 'Hij is een geweldige afmaker'

Reacties

Juist nu Gabriel Jesus maanden aan de kant staat bij Arsenal, laat Eddie Nketiah zien een prima vervanger te zijn van de Braziliaanse aanvaller. De 23-jarige spits scoorde maandagavond twee keer in het FA Cup-duel met Oxford United (0-3).

Nketiah staat op bij afwezigheid Jesus: 'Hij is een geweldige afmaker'
© Pro Shots
Oxford United
Oxford United
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal wil zich deze maand nog versterken, omdat Jesus tijdens het WK met Brazilië een ernstige knieblessure opliep. Voorlopig doet Nketiah het echter uitstekend. Sinds de bal in Engeland weer rolt, scoorde de Engelse aanvaller vijf keer in vijf officiële duels. Maandag was het in een tijdsbestek van zeven minuten twee keer raak, waardoor Arsenal uiteindelijk nog vrij eenvoudig won: 0-3.

Na afloop was manager Mikel Arteta lovend over Nketiah. 'Hij is een geweldige afmaker, zijn timing is ook erg goed. Hij heeft zijn kwaliteiten getoond en hij werkt ook steeds harder. Ik ben heel blij met hem', zei de Spanjaard in gesprek met de BBC. 'We hebben maar een spits op dit moment en het duurt nog maanden voordat Gaby terug is. Het is niet makkelijk, maar we moeten er het beste van maken.'

Die laatste uitspraak duidt erop dat Arsenal ondanks de uitstekende prestaties van Nketiah nog steeds een extra spits wil aantrekken. De Londenaren zijn met Shakhtar Donetsk in gesprek over de transfer van Mykhaylo Mudryk, al is de 22-jarige Oekraïner in principe een linksbuiten. Vooralsnog komen beide partijen er echter niet uit. Shakhtar heeft al laten weten de hoofdprijs te willen voor Mudryk.

Richting de derby tegen Tottenham Hotspur van komende zondag waren er ook nog even zorgen over Bukayo Saka, die met een blessure naar de kant ging. Volgens Arteta valt de schade erg mee. 'Het gaat goed met hem', reageerde hij bij ITV Sport. Dat is maar goed ook, want de komende weken heeft Arsenal Saka hard nodig. Na het uitduel met Spurs wachten Manchester United en Manchester City (FA Cup).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Arsenal


Zo 15 jan. 2023

Zo 22 jan. 2023

Vr 27 jan. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.