Engeland

Arsenal - Manchester United

Arsenal heeft zondag een 3-2 overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Manchester United in de Premier League.

Manchester United kwam op voorsprong toen Marcus Rashford scoorde na 17 minuten, op aangeven van Bruno Miguel Borges Fernandes.

Nketiah bracht in de 24ste minuut Arsenal op gelijke hoogte, met een assist van Granit Xhaka.

Direct na de rust bracht Bukayo Saka Arsenal een voorsprong.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Lisandro Martínez gelijk voor Manchester United.

Maar Arsenal had nog tijd voor een extra doelpunt. Nketiah vond het net opnieuw in de 90ste minuut.

Dit resultaat was voor Arsenal de dertiende ongeslagen wedstrijd achter elkaar.

Arsenal heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Manchester United drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde overwinning met één doelpunt verschil van Arsenal dit seizoen. De nederlaag was ook voor Manchester United de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

Wout Weghorst (Manchester United) speelde de hele wedstrijd.

Arsenal staat na deze wedstrijd eerste met 50 punten, terwijl Manchester United op de vierde plek staat met 39 punten. Arsenal heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Manchester United.

Beide teams spelen op zaterdag 4 februari hun volgende wedstrijd in de competitie. Arsenal zal om 13.30 uur op Emirates Stadium uit tegen Everton spelen. Manchester United neemt het om 16.00 uur thuis op tegen Crystal Palace op Old Trafford.