Engeland

Brighton & Hove Albion - Arsenal

Het gaat goed met Arsenal in de Premier League, er werd ook in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion een zege behaald. De winst van zaterdag in het The American Express Community Stadium betekent de vijfde zege op rij voor Arsenal.

Bukayo Saka opende na slechts twee minuten de score voor het bezoekende team scoorde.

Martin Ødegaard bracht in de 39ste minuut Arsenal op 2-0.

Direct na de rust vergrootte Eddie Nketiah de voorsprong van Arsenal.

Kaoru Mitoma verkleinde de achterstand voor Brighton & Hove Albion in de 65ste minuut.

Gabriel Teodoro Martinelli Silva vergrootte de voorsprong in de 71ste minuut met een assist van Ødegaard.

Evan Ferguson passeerde zes minuten later de doelman en poetste iets van de achterstand weg en maakte de 4-2 voor Brighton & Hove Albion. Maar Brighton & Hove Albion was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-2.

Brighton & Hove Albion staat na deze wedstrijd op de achtste plaats met 24 punten, terwijl Arsenal eerste staat met 43 punten.

Everton is de volgende tegenstander voor Brighton & Hove Albion in de uitwedstrijd. Arsenal speelt een thuiswedstrijd tegen Newcastle United in het Emirates Stadium. Beide wedstrijden worden op dinsdag 3 januari om 20.45 uur gespeeld.